2024/03/28

 

Referendumas dėl Tėvynės – tai svarbu kiekvienam

Referendumo iniciatoriai kviečia visus pasisakyti dėl Tėvynės ateities.
Valio Staburo nuotrauka

Lietuva daug kuo garsi, tik ne piliečių aktyvumu. Kruta tautos pietinėje Europos dalyje, ten jaunimas eina į gatves reikalauti darbo ir uždarbio, ekonomiškai stiprių šalių profesinės sąjungos rengia streikus, reikalaudamos savo nariams geresnių darbo ir poilsio salygų. Valdžia tariasi su liaudimi, nes nėra kitos išeities, nes ji tautos išrinkta ir jai pasižadėjusi dirbti.

Darbas prasidėjo

Taip yra ir pas mus, valdžią renkame, tik ji manosi atėjusi visiems laikams, nors veidai tie patys, tik partijų pavadinimai retkarčiais pakeičiami, kad žmonėms nenusibostų. O gal įmanoma ką nors pakeisti, ir ne valdžios iniciatyva, o daugumos žmonių valia?
Prabilta apie būtinybę rengti referendumą dėl žemės (ne)pardavimo užsieniečiams. Idėjos sumanytojai atrodo tarsi donkichotai, savo plaučių galia bandantys nupūsti pasaulio skersvėjus. Bet Vyriausioji rinkimų komisija leido iniciatyvinei grupei rinkti parašus, darbas prasidėjo.

Kupiškis irgi yra Lietuvoje, čia naujos pilietinės idėjos ir kartais užklysta. Ar yra žmonių, kuriems įdomi, svarbi pilietinė saviraiška?

Partiškumas nesvarbu

Prieš kelias savaites Lietuvos ūkininkų sąjungos prezidiumo išplėstiniame posėdyje Kaune nutarta palaikyti referendumo surengimo idėją, remti ir aktyviai rinkti parašus. Jau girdėti, kad viešuose renginiuose Kupiškyje parašai renkami. Kokia yra mūsų ūkininkų pozicija?

Ūkininkų sąjungos Kupiškio rajono skyriaus tarybos pirmininkas Antanas Dobrovolskis apie tai išsakė ne tik savo, bet ir kitų tarybos narių nuomonę:
„Parašus renkame visi tarybos nariai, darbas vyksta seniūnijose, per mūsų sąjungos narius. Nesvarbu pažiūros, politinė priklausomybė. Manau, iniciatyva yra be galo svarbi visai tolesnei demokratijos procesų raidai Lietuvoje. Juk ne vien apie žemę ir jos pardavimą užsienio piliečiams kalbame.
Galimybė surengti referendumą Lietuvoje, surinkti 300 tūkstančių piliečių parašų nykstančioje, mažėjančio gimstamumo šalyje yra pasmerkta žlugti.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video