2024/04/20

 

Įvairiausiais talentais apdovanotos menininkės paroda

Genia Vaičikauskienė su savo portretu.

Autorės nuotrauka

Kupiškio etnografijos muziejuje atidaryta jubiliejinė pedagogės ir tautodailininkės, 1999 metų respublikinio Kazio Šimonio tapytojų konkurso laureatės, tarptautinių, respublikinių parodų, konkursų ir kūrybinių seminarų dalyvės, Genios Vaičikauskienės tapybos bei kūrinių iš molio paroda.

Užsikrėtusi molio liga

Apibūdindama tautodailininkės kūrybą, Kupiškio etnografijos muziejaus direktorė Violeta Aleknienė pristatė G. Vaičikauskienę, kaip dailės mokytoją ekspertę, tapančią, karpančią, lipdančią iš molio ir kuriančią grafikos technika. Kokia mėgstamiausia pačiai menininkei sritis, paprašė papasakoti parodos autorę.
„Molis mano darbuose atsirado labai netikėtai, kai pirmą kartą nuvažiavau į Molėtus. Nors ir anksčiau aš visą laiką lipdžiau, o pradėjusi mokykloje dirbti, iškart pirmais metais atradau metalines krosneles ir vežiausi iš tėviškės šlyną, ploviau, lipdžiau su vaikais ir pati viena. Atrodė, kad taip ir reikia. O kai prieš 15–16 metų atsidūriau Molėtuose, tai pamačiau, kas molis iš tikrųjų yra. Dabar sergu molio liga labiau negu tapyba“, – pasakojo jubiliejinės parodos autorė.

Genia Vaičikauskienė 38 metus dirbdama mokykloje labai vertina mokinius ir jų kūrybą. Ateities planų turi begales ir tikisi tada, kai sumažins darbus mokykloje ir jei bus sveika, imtis tų planų įgyvendinimo. Kad jie išsipildytų, pirmiausia linkėjo patys artimiausi žmonės – keturios seserys. „Čia mes esame tos sesės, kurios vaikystėje išbarstydavome Genutei molinukus. Jinai suburia mus visus į giminių susitikimus, o dabar sukviečia ir į Luodžių kaimo susibūrimus. Tuomet būna nuostabus laikas, kurį praleidžiame kartu. Mes džiaugiamės ir didžiuojamės savo sese“, – pabrėžė jauniausia iš seserų Birutė Striūkienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Aušra JONUŠYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video