2024/04/25

 

Miesto pradinukai sodino medelius

Vienas iš akcijos reikalavimų šiais metais – susodinti medelius ratu.
Autorės nuotrauka

Kupiškio Kupos pradinės mokyklos mokiniai įsijungė į pasaulinę dešimtąją medelių sodinimo akciją. Iki 2017 metų planuojama kartu su kitų valstybių mokiniais pasodinti 100 mln. medelių visame pasaulyje.

Praėjusį penktadienį gamtai nepagailėjus lietaus, būrelis Kupos pradinės mokyklos vaikų kartu su mokytojais išėjo į savo kiemą sodinti kalninių pušelių. Joms sodinti buvo paruošta vieta atokiame mokyklos teritorijos pakraštyje. Numatyta medelius sodinti ratu, kad vėliau ši vieta taptų vaikams lauko klase ir poilsio vieta.

Miškininkų būrelio „Gamtos vaikai“ nariai ir vadovė Nijolė Kibienė ėmėsi darbo. Vaikai klausydami mokytojos patarimų į iškastas duobutes sodino pušeles, jas paliejo.
Jau treti metai iš eilės Kupiškio pradinukai dalyvauja panašiose akcijose. Jas visame pasaulyje dešimt metų organizuoja ENO virtualus mokyklų tinklas. Iki 2017 metų jo nariai pasižadėjo pasodinti 100 mln. medelių visame pasaulyje.

Penktadienio darbus Kupiškio Kupos pradinės mokyklos kieme vainikavo bendra jaunųjų miškininkų fotografija. Ją vadovė siųs į Suomiją akcijos organizatoriams. Visų per 150 valstybių medelių sodinimo akimirkas bus galima pamatyti ENO virtualaus mokyklų tinklo internetinėje svetainėje.

Kupos pradinė mokykla už paramą akcijos metu dėkinga rajono verslininkams. Taip pat N. Kibienė norėjo padėkoti Kupiškio miškų urėdijos darbuotojams, kurie visada padeda jauniesiems miškininkams sugalvoti naudingos veiklos.

„Mūsų būrelis visada randa, ką veikti. Mes stengiamės dalyvauti visuose rajono renginiuose. Klasėje turime savo stendą“, – pasakojo N. Kibienė.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video