2024/04/26

 

Iššūkis europiniams projektams – skurdas ir gyventojų mažėjimas

Jono Kokoškino nuotrauka

Rugsėjo 12 d. vykusiame rajono Tarybos posėdyje buvo pritarta naujam vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo projektui, kuris būtų įgyvendinamas Kupiškyje, Noriūnuose ir Subačiuje.
Ar brangstantis vanduo ir kitos paslaugos neatbaido gyventojų nuo šiuolaikinių patogumų? Ar visi rajone turi galimybę naudotis šiais patogumais? Ar jų visiems reikia?

Patogumai kainuoja

Dar ne visi rajono gyventojai turi galimybę vartoti kokybišką vandenį ir naudotis išplėtota nuotekų tvarkymo infrastruktūra. Net ir tose gyvenvietėse, kur įgyvendinti europiniai tos infrastruktūros plėtros projektai, ne visi gyventojai naudojasi šiuolaikiniais patogumais. Pasak Adomynės bendruomenės pirmininkės Virginijos Pakalniškienės, taip yra dėl to, kad žmonės stokoja pinigų prisijungti prie magistralinių tinklų. „Prie vandentiekio centralizuotų tinklų yra prisijungę visi adomyniečiai. Vandens kokybe nesiskundžiame. Mes namuose turime visus patogumus. Prie nuotekų tinklo jungėmės savo lėšomis. Adomynėje dar yra nemažai gyventojų, kurie naudojasi vietine kanalizacija, patys rūpinasi, kad ji būtų išsiurbta. Žinoma, tai nepatogu. Traktorius išvažinėja pievelę, gėlynai nukenčia. Manau, kad žmonės nesijungia prie magistralinių nuotekų tinklų dėl pinigų stokos. Ne visi gal žino, kad Savivaldybė gali padengti 50 proc. įvado išlaidų. Kita vertus, man atrodo, kad už centralizuotai tiekiamą vandenį ir nuotekas mes sumokame visgi daugiau nei anksčiau, kai jų neturėjome. Tačiau atpuola rūpinimasis, kur gauti traktorių fekalijų duobei išsiurbti, nereikia vandens iš šulinio semti“, – dalijosi mintimis adomynietė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video