2024/03/28

 

Ar vargana iniciatyva išgelbės futbolą?

Kupiškio rajono valdžia kartu su futbolo atstovais sprendė klausimą, kaip išpopuliarinti šį sportą mūsų rajone.
Autorės nuotrauka

Kupiškis turi vieną geriausių futbolo aikščių Aukštaitijoje, tačiau šios sporto šakos aistruolių pas mus mažėja. Suaugusiųjų futbolo komandos sportininkai dėl ekonominių sąlygų emigruoja dirbti į užsienį ir jų vietas užima paaugliai. Tačiau ir šios pamainos gretos retėja. Kaimyninių rajonų futbolo treneriai pastebi, kad Kupiškio jaunieji futbolininkai nebedalyvauja jokiose varžybose už rajono ribų. Tuo tarpu patys rajono treneriai oponuoja, kad atgaivinti futbolą gali tik išmintingas finansavimas.

Futbolas Kupiškyje – prisnūdęs

Šią savaitę į pasitarimą prie apvalaus stalo Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro, rajono valdžios atstovus bei futbolo trenerius pakvietė Lietuvos futbolo federacijos vaikų ir jaunių komiteto pirmininkas Romualdas Laurinavičius, Panevėžio apskrities futbolo federacijos prezidentas Virginijus Baltušnikas ir Panevėžio futbolo akademijos direktorius Darius Butkus. Ši nedidelė komanda bandė ieškoti priežasčių, kodėl pati populiariausia sporto šaka pasaulyje baigia užgesti Kupiškyje ir kaip keisti šią situaciją.

Šiuo metu Kupiškiui atstovauja viena suaugusiųjų futbolo komanda FC „Narjanta“. Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centre treneris Gediminas Uldukis treniruoja dvi vaikų futbolo grupes (32 mokiniai). Kupiškio seniūnijos sporto organizatorius Ričardas Puntuzas futbolą skiepyti bando dar pusšimčiui vaikų. Šia sporto šaka itin domisi ir kai kurios rajono mokyklos.
Rodosi, futbolą mėgstančių kupiškėnų dar yra. Tačiau svečiai patikino, kad šalies mastu atrodome prisnūdę. Kupiškio jaunieji futbolininkai nebedalyvauja nė vienose varžybose už savo rajono ribų.

Valdžia gesina

Ir patys mūsų futbolo treneriai pripažino, kad ši sporto šaka prarado populiarumą Kupiškyje. Pasak kalbėjusių sporto atstovų, mažėja ir sportuojančiųjų, ir netgi futbolo aistruolių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video