2024/04/24

 

Susitikimo ypatumai: apie ką kalbėjo – paslaptis, bet klausti galima

Pasibaigus valdybos posėdžiui, svečiai dar pabendravo Etnografijos muziejaus ekspozicijų salėje.
Autoriaus nuotrauka

Antradienį į Kupiškį buvo suvažiavę šalies miestų ir rajonų merai – Lietuvos savivaldybių asociacijos valdybos nariai. Kupiškyje pirmąkart surengtas šios asociacijos valdybos išvažiuojamasis posėdis. Jis vyko Kupiškio etnografijos muziejuje. Kvietime žurnalistams buvo parašyta, kad posėdis uždaras, nors po posėdžio bus galima paklausti, apie kokias valstybės paslaptis kalbėjo…
Pasirodo, kad tos paslaptys labai jau žemiškos.

Įvykis neeilinis, tad spaudos atstovai tikėjosi iš pirmų lūpų išgirsti, kokias problemas sprendžia, kokias aktualijas nagrinėja aktyviausių šalies savivaldybių vadovai, kokios jų patirties galima pasimokyti ir kupiškėnams. Deja, sužinoti to nepavyko, nes posėdis buvo uždaras, o trumpam atsikvėpti į koridorių išsprūdę Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas dievagojosi visada su žurnalistais puikiai sutariantys, bet šįkart nesą įgalioti kalbėti už save ir kolegas.

Laimė, pasibaigus valdybos posėdžiui, su spaudos atstovais pabendrauti sutiko Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentas Ignalinos rajono meras Bronis Ropė. Kol svečiai ir šeimininkai gaivinosi arbata, kava ir šnekučiavosi, mes trumpai pasikalbėjome muziejaus ekspozicijos salėje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video