2024/05/03

 

Dalius Drunga kitam ligoninės vadovui palinkėjo neišleisti skaičiuotuvo iš rankų

Kupiškio ligoninės direktorius Dalius Drunga jau gyvena atsisveikinimo su šia darboviete nuotaikomis.
Autorės nuotrauka

Kupiškio ligoninės direktoriaus postą po beveik pusantrų darbo metų palieka Dalius Drunga. Šių metų birželio pabaigoje jis laimėjo konkursą Utenos ligoninės direktoriaus pareigoms eiti. Utenos rajono taryba rugpjūčio 29 d. jau patvirtino jo paskyrimą į šias pareigas. D. Drunga yra kviečiamas į naująją darbovietę nuo šių metų rugsėjo 16 d., tačiau jo atleidimo iš Kupiškio ligoninės vadovo pareigų dar nepatvirtino mūsų rajono Taryba.

Kokią Kupiškio ligoninę paliekate po pusantrų metų vadovavimo?

Tie metai man buvo labai darbingas laikotarpis. Darbų yra priplanuota trejiems metams į priekį. Reikės, ko gero, bendradarbiauti ir toliau su gydytoja Roma Ramanauskiene, dabartine mano pavaduotoja gydymo reikalams. Šiuo metu skaičiuojame skyrių rentabilumą, gilinamės į kitus ekonominius ir finansinius ligoninės reikalus.

Manau, kad per pusantrų metų Kupiškio ligoninė tapo gerokai gyvybingesnė. Atsisakėme daugybės nereikalingų funkcijų. Tačiau pertvarka tęsiasi. Dabar pats jos įkarštis. Gruodį turėtų būti baigtos mokėti išeitinės kompensacijos dėl etatų mažinimo atleistiems daugiausia ūkio dalies darbuotojams. Tuomet bus apčiuopiamesni ir finansavimo pertvarkos rezultatai. Kompensacijų mokėjimas dar neleidžia pajusti efekto. Prognozuoju, kad kiti metai Kupiškio ligoninei turėtų būti lengvesni.

Rajoninių ligoninių būklė visoje Lietuvoje išlieka labai sunki. Šie metai daugeliui bus nuostolingi. Mes ne išimtis. Pernai įsiskolinimus buvo pavykę sumažinti maždaug 170 tūkst. litų, o per šių metų pusmetį skola vėl šoktelėjo apie 200 tūkst. litų.
Ligoninę ir Kupiškį palieku su skaudančia širdimi. Labai gražus jūsų miestas. Tačiau Utenoje mano namai, šeima.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video