2024/05/03

 

Už darbą atlygis siūlomas ir obuoliais

Pas mus dar nepamirštami ir natūriniai mainai, todėl neretai už darbą siūloma atsilyginti ne tik pinigais, bet ir produktais.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kas nori, tas randa – pasakytų gudruoliai tam, kuris ieško darbo. Darbo rinkoje situacija sudėtinga. Kupiškio rajone didesnes įmones, įstaigas galima suskaičiuoti ant rankų pirštų. Jei atsiranda laisva vietelė, nespėsi mirktelt, ir ji jau užimta. Tie, kurie dar nenori gyventi iš pašalpų ar viltimi, kad darbą gali pasiūlyti tik darbo birža, ieško ir patys. Deja, darbo pasiūlymai ir užmokestis kartais priverčia suglumti.

Darbo patirtis – svarbu

Vienas darbo paieškos būdų – skelbimai. Tikimasi, kad galbūt potencialus darbdavys susidomės ir pasiūlys darbą – tegul ir nekvalifikuotą, tačiau neblogai mokamą. Didesnė tikimybė rasti darbą yra šiltuoju metų laiku – tuomet daugiau darbo rankų reikia žemės ūkyje. Žiemą didžiausia galimybė yra įsidarbinti miško darbininkais.
Beje, daugiausiai darbo ieško 30–50 metų žmonės. O jeigu dar turi darbo patirties – didėja šansas sulaukti darbdavio skambučio.

39 metų Gintaras, turintis trinkelių klojimo patirties, pasakojo, kad darbo biržoje nebuvo registruotas ir darbo ieškojo savarankiškai: skelbdavosi laikraštyje. „Man pasisekė. Po skelbimo pateikimo praėjus 4 dienoms paskambino darbdavys ir pasiūlė darbą. Iš karto sudarėme terminuotą darbo sutartį konkrečiam objektui Kupiškyje. Dabar vėl tikiuosi, kad paieškos bus sėkmingos“, – pasakojo savo istoriją telefonu pašnekovas.

Pasiūlymų nedaug

Žinoma, ne visiems pasiseka, ne visi patenkinti būsimųjų darbdavių siūlomu atlygiu už darbą. Pakalbinta 37 metų Aušra, turinti vidurinį išsilavinimą, pasakojo, kad ieško bet kokio darbo. Moteris jau ketverius metus registruota darbo biržoje, bet darbo pasiūlymų nesulaukė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video