2024/05/03

 

Naujųjų mokslo metų pradžia su stabilumo daigais

Priešais Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnaziją spietėsi minia mokinių su skėčiais. Tokio vaizdo, anot kelių gimnazijos pedagogių, joms seniai neteko regėti. Mat rugsėjo 1-osios šventės vis pasitaikydavo be lietaus.

Banguolės Aleknienės nuotrauka

Šiemet rugsėjo 1-oji – Mokslo ir žinių diena – buvo sekmadienis. Tad dauguma šalies ugdymo įstaigų, tarp jų ir Kupiškio rajono, naujų mokslo metų pradžią šventiškai paminėjo rugsėjo 2-ąją, pirmadienį.

Permainų nesitiki

Kupiškyje tradiciškai naujųjų mokslo metų šventė prasidėjo šv. Mišiomis Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje. Po jų mūsų miesto mokyklų mokiniai ir mokytojai, nepaisydami prapliupusio lietaus, nešini mokyklų regalijomis, smagiai žygiavo centrine Gedimino gatve į savo ugdymo įstaigas.
Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas sakė, kad šiuos mokslo metus pradeda 598 gimnazistai. Sukomplektuota 21 klasė, iš jų net 6 abiturientų. Pirmokų gimnazistų šiemet yra 121 (4 klasės). Tai 38 mažiau nei pernai. „Išskirtinis naujųjų mokslo metų bruožas turėtų būti stabilumas. Šalies ugdymo įstaigų neturėtų pasiekti didelės permainos. Manau, jog svarbiausias uždavinys šiuo metu visos šalies pedagogams – suderinti ugdymo procesą su šiemet jau išbandyta naująja egzaminų vertinimo sistema. Ir mes savo veiklą kreipsime šia linkme. Mokytojų stygiaus nėra. Gimnazijoje dirba 54 kvalifikuoti pedagogai“, – kalbėjo gimnazijos vadovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ, Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video