2024/04/26

 

Planuojamas naujas mokestis – smūgis gyventojų piniginei

Įvedus naują mokestį už parduotą nekilnojamąjį turtą dalis gautų pajamų sušildys ne pardavėjo, o valstybės biudžeto kišenę.

Agnės Pėčaitės-Stankevičienės piešinys

Mokesčių atsiradimą galima sieti su pirmykštės bendruomenės atsiradimu. Vos tik gentyse atsirado turtas, atsirado ir mokesčiai. Šiuo metu Lietuvoje yra kelios dešimtys įvairių mokesčių. Jų skaičius ir tarifai nuolat keičiasi.
Ar nuo naujų metų planuojamas įvesti dar vienas visuotinis už parduotą nekilnojamąjį turtą gyventojų pajamų mokestis padės sulopyti sunkiai surenkamą biudžetą?

Mokesčių painiava

Šiuo metu pajamos už gyventojų vienkartinį nekilnojamojo turto (gyvenamąjį būstą – namą, butą, sodo namą ir pan.) pardavimą gyventojų pajamų mokesčiu neapmokestinamos, jei nuo turto nuosavybės įsigijimo iki turto pardavimo praėjo daugiau nei 3 metai. Žinoma, jeigu tai yra gyvenamasis būstas, kuriame deklaruota gyvenamoji vieta. Penkiolikos procentų gyventojų pajamų mokesčio tarifu apmokestinami tokio pobūdžio tik pasikartojantys sandoriai, nuo kurių įsigijimo iki pardavimo dienos praėjo mažiau nei 5 metai (kai vykdoma ekonominė veikla).

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video