2024/04/23

 

Keitėsi nuteistųjų priežiūra laisvėje

Probacijos inspektoriai Kupiškyje kviečia visuomenę prisidėti auklėjant nuteistuosius laisvėje.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Praėjusiais metais įsigaliojus Probacijos įstatymui ir nusprendus į laisvę paleisti dalį specialiomis sekimo apyrankėmis pažymėtų kalinių, kilo didelės diskusijos apie grėsmę visuomenei. Tačiau per metus tokių „žieduotųjų“ visoje Lietuvoje atsirado vos daugiau nei keturiasdešimt. Kupiškio rajone kol kas nėra nė vieno nuteistojo su apyranke. Tai nereiškia, kad rajono pareigūnai neturi ką veikti. Jau mėnuo su nuteistaisiais laisvėje dirba naujas inspektorius. O pati Pataisos inspekcija pernai pervardyta į Probacijos skyrių.

Probacijos tarnybos

Nuo 2012 m. liepos 1 d. Lietuvoje įsigaliojo Probacijos įstatymas, kurio tikslas kuo didesnei grupei nuteistųjų leisti skirtą bausmę atlikti laisvėje.
Mat šalies įkalinimo įstaigos perpildytos ir Lietuva užima antrą vietą tarp ES narių pagal kalinčiųjų skaičių. Pats žodis probacija iš lotynų kalbos išvertus reiškia bandymas. Taigi, ir įstatymu siekiama leisti pabandyti nusižengusiam žmogui pasikeisti laisvėje. Jam suteikiama specialistų pagalba, sprendžiant asmenines ir socialines bėdas, vykdoma nuolatinė priežiūra.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video