2024/04/26

 

Vairuotojų pažymėjimų keitimas bando kantrybę

Asmenys, norintys senus ar nebegaliojančius vairuotojo pažymėjimus pasikeisti į naujus, turės kantriai palaukti. Išimtis padaryta tik krovininių ir keleivius vežančių transporto priemonių vairuotojams.

Neringos BUTKEVIČIŪTĖS nuotrauka

Ketinantys toliau keliauti vairuotojai, kuriems baigiasi vairuotojo pažymėjimo galiojimo laikas, jaučiasi nepavydėtinai – jiems teks rizikuoti arba nevažiuoti į suplanuotą išvyką.
Pažymėjimai bent mėnesį nebus išduodami nei ką tik išlaikiusiems vairavimo egzaminus, nei norintiems susigrąžinti ar pasikeisti besibaigiančio galiojimo vairuotojo pažymėjimą. Išimtis bus taikoma tik keleivius ir krovinius vežančių automobilių vairuotojams.

Išdavimas gali užtrukti

Valstybinė įmonė „Regitra“ išduoda vairuotojo pažymėjimus, patvirtinančius teisę vairuoti motorines transporto priemones: automobilius, motociklus, mopedus, autobusus ir troleibusus. Pažymėjimai išduodami nuolat Lietuvoje gyvenantiems ir gyvenamąją vietą deklaruojantiems asmenims. Asmuo gali turėti tik vieną vairuotojo pažymėjimą.

Šios įmonės viešųjų ryšių specialistė Laimutė Užupė teigė, kad, sutrikus vairuotojų pažymėjimų išdavimo tvarkai, jie bus išduodami per ilgesnį nei įprasta laikotarpį: pažymėjimo išdavimas gali užtrukti ir apie mėnesį. Nesklandumų vairuotojų pažymėjimų išdavimo sistemoje atsirado pristigus polikarbonatinių nustatyto Europos Sąjungos pavyzdžio vairuotojo pažymėjimo blankų. Iki rugsėjo vidurio išimtys bus taikomos tik keičiant keleivius ar krovinius užsienyje vežančių vairuotojų pažymėjimus. Šie pažymėjimai išimties tvarka bus išduodami per 10 dienų iš blankų rezervo. Specialistė pataria, kad vairuotojai, kurių vairuotojų pažymėjimų galiojimo laikas dar nepasibaigęs, neskubėtų kreiptis į įmonę dėl pažymėjimų keitimo. Blankų trūkumą žadama išspręsti per mėnesį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video