2024/03/28

 

Renovacijos patirtis: nenuleiskite akių nuo statybininkų

Darbų kokybė labai priklauso nuo juos atliekančių statybininkų.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Į pabaigą eina pirmojo daugiabučio namo Kupiškio rajone renovacija. Po dvejus metus trukusio dokumentų tvarkymo ir statybos bei remonto darbų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštės gyventojai jau gali lengviau atsikvėpti. Ši žiema jiems, ko gero, bus ir šiltesnė, ir pigesnė. Pasiektas komfortas jiems kainavo ne tik paimtus nemažus kreditus, bet ir daug nervų. Todėl kalbinome šio namo gyventoją Stanislovą Rugaitį, norėdami išgirsti, kas laukia Savivaldybės atrinktų būsimųjų renovacijos dalyvių.

Kaip prasidėjo jūsų namo renovacija?

Šiuo metu darbai jau eina į pabaigą. Netrukus sulauksime priėmimo komisijos, kuri turės viską patvirtinti, vizito.
O mūsų namo (12 butų) renovacija prasidėjo nuo pastato būklės vertinimo. Jis buvo blogas beveik pagal visus kriterijus: šiferio stogas kiauras, sienos suskilinėję, palėpė nešiltinta, joje nutiesti vamzdynai apšiltinti supuvusiais skudurais. Čia pirmiausia ir ėjo visa mūsų namo šiluma – tai ką kalbėti apie jos varžą.
Už šilumą žiemą mokėdavome 10–11 litų už kvadratinį metrą. Už savo 65 kvadratinių metrų ploto butą aš mokėdavau 600–700 litų per mėnesį, nors viduje temperatūra siekdavo vos 14 laipsnių šilumos.
Ir perspektyvos nebuvo jokios – tik atnaujinti arba kraustytis kitur. Taigi rinkomės namo gyventojai į susirinkimus ir tarėmės. Visi dėl renovacijos, aišku, vienbalsiai nesutiko – bet pritariančiųjų buvo daugiau nei 60 proc. namo savininkų, todėl ir ėmėmės ją vykdyti.
Dokumentus projektui tvarkyti pradėjome dar prieš dvejus metus, o statybos prasidėjo praėjusių metų rudenį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video