2024/05/06

 

Vilkai nerimsta. Ką daryti?

Praėjusio šeštadienio rytą Lukonių kaimo ganykloje, kaip įtariama, vilkų papjautą dviejų mėnesių veršelį rado ūkininkas Arūnas Kaušakys.

Arūno Kaušakio nuotrauka

Sudraskyti veršeliai, iš būdų ištempti šunys, užpultos avys, ožkos ir suaugę raguočiai, išblaškytos aptvaruose gyvulių bandos…

Tai ne pavieniai vilkų išpuoliai kur nors pamiškėje ar atokiame vienkiemyje – plėšrūnai naktimis drąsiai slampinėja tankiai gyvenamuose kaimuose ir gyvenvietėse. Ir tokios žinios pastarosiomis savaitėmis sklinda ne tik Kupiškio rajone, bet ir kaimynystėje, Anykščiuose bei Biržuose.

Praėjusį ketvirtadienį apie vilkų daromą žalą kalbėta ir Savivaldybėje įvykusiame seniūnų pasitarime. Gal kaimo gyventojai pagaliau sulauks konkrečių sprendimų, pagalbos, o ne tik moralizavimų, kad savo gyvąjį turtą reikia saugoti?..

Pernai nuvijo, šiemet nespėjo…

Į „Kupiškėnų minčių“ redakciją Vidmantas Valkauskas iš Laičių kaimo, Skapiškio seniūnijos, atėjo nešinas kraupiomis nuotraukoms, įrodymu, kad jį ištikusi bėda yra tikra ir rimta.
Praėjusio antradienio naktį vilkai netoli sodybos sudraskė vienerių metų telyčią. Ją atrado jau nebegyvą. Dėl 250 kilogramų svorio gyvulio šeimininkas patyrė apie 1 tūkst. litų nuostolį. Apie tai sako pranešęs aplinkosaugos specialistams, klausęs patarimo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video