2024/05/05

 

Palėvenė įamžino savo šeimininkes

Skanūs projekto „Unt Palavanas stolo“ rezultatai.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Palėvenės bendruomenė nusprendė įamžinti unikalų savo krašto kulinarinį paveldą. Trys šio kaimo moterys savaitę gamino įvairius kupiškėniškus patiekalus ir šis nelengvas procesas buvo sudėtas į filmą. Jo rodymą bendruomenė su savo svečiais atšventė praėjusį sekmadienį smagiame renginyje.

„Unt Palavanas stolo“

Šią vasarą Palėvenės bendruomenė leidžia gana aktyviai. Neseniai šio kaimelio garsiajame dominikonų vienuolyne vyko kalvystės pleneras jaunimui.
O praėjusį savaitgalį čia rinkosi kulinarinio paveldo gerbėjai. Tą dieną Palėvenės kaimo bandruomenė supažindino su ką tik baigtu projektu „Unt Palavanas stolo“.
Jo metu trys gyvenvietės šeimininkės Zita Valnienė, Regina Tupolskienė ir Stasė Žalnieriūnienė rodė, kaip gaminti senovinius šio krašto patiekalus. Tik rankomis pagamintą „Kupiškėnišką bulką“, pakišuolius, avižinius kisielius, pyragus ir kitus gardumynus moterys ruošė visą savaitę, o projekto vadovai jas kalbino apie buvusius virtuvės papročius, gudrybes ir viską filmavo. Neilgas filmas įrašytas į kompaktinius diskus, kuriuos saugos bendruomenė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video