2024/05/06

 

Bičiulių sąskrydis Žemaitijoje

Kupiškėnai iškilmingoje visų Lietuvos bitininkų draugijų eisenoje.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Savaitgalį Plungės rajone vyko 37-oji Lietuvos bitininkų šventė. Į ją atiduoti praeitų metų šventės regalijų važiavo ir kupiškėnai. Jie pernai Kupiškyje surengė tokį reginį savo bičiuliams, kad atgarsiai buvo girdėti ir šiemet.

Perdavė regalijas

Įvairias Lietuvos miestų ir kaimų bitininkų organizacijas vienijanti Lietuvos bitininkų sąjunga (LBS) turi gražią tradiciją vieną kartą per metus sukviesti savo bičiulius į didelę šventę. Jos metu renka geriausius bitininkus, diskutuoja apie bičių ūkius ir, aišku, linksminasi. Toks renginys paprastai ruošiamas kiekvienais metais pirmą rugpjūčio savaitgalį.

Šiais metais tokia šventė tris dienas ūžė Plungės rajone, Mardosų kaime. Čia pramogų ir poilsio centro kieme susirinko per 2 tūkst. bitininkų iš visų Lietuvos rajonų.

17 žmonių delegacija, vadovaujama Kupiškio bitininkų draugijos pirmininko Juozo Žeimanto, šeštadienį šį renginį pasiekė ir iš mūsų rajono. Praeitais metais Kupiškyje vyko kasmetinė bitininkų šventė ir pagal jos tradicijas buvę renginio organizatoriai privalo iškilmingai perduoti šventės regalijas naujiesiems jos šeimininkams. Todėl kartu su Kupiškio rajono meru Jonu Jaručiu J. Žeimantas pasveikino Plungės bitininkų draugijos pirmininką Donatą Abrutį ir perdavė jam šventės regalijas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video