2024/05/06

 

Seniūno kelionės kelia įtarimus

Seniūnijos reikalams Audronijus Zulonas atvarė savo automobilį, jį paprastai ir palieka Noriūnuose.
Autorės nuotrauka

Prieš metus prie automobilio vairo neblaivų sėdusį ir už tai teisę vairuoti praradusį Noriūnų seniūnijos seniūną Audronijų Zuloną vėl seka įtarimų šešėlis. Gyventojai skundžiasi, kad šis valdininkas važinėja už jų mokesčių lėšas – esą asmeniniais reikalais seniūną vežioja pagal viešųjų darbų programą samdytas darbuotojas. Pats A. Zulonas tai neigia ir tikina, kad jį į darbą vežioja šeimos nariai. Be to, seniūnas jau kreipėsi į Panevėžio apygardos teismą grąžinti jam vairuotojo pažymėjimą praėjus pusei bausmės laiko.

Turi vairuotoją

Redakciją nebe pirmą kartą pasiekia prašymai pasidomėti, kaip jau visus metus į darbą ir seniūnijos reikalais važinėja Noriūnų seniūnijos seniūnas A. Zulonas. Jis pernai kovo mėnesį buvo sugautas neblaivus (0,85 prom.) vairavęs automobilį. Kupiškio rajono apylinkės teismas seniūną pripažino kaltu ir skyrė 2 tūkst. litų nuobaudą bei atėmė teisę 2 m. vairuoti automobilį. Todėl visą tą laiką Kupiškyje gyvenančiam A. Zulonui tenka ieškotis pagalbos norint pasiekti Noriūnus – pasak jo paties, į darbą atveža tai žmona, tai sūnus.

Tuo tarpu į redakciją kreipęsi žmonės (panoro likti nežinomi) tuo abejoja. Jie tikina, kad retkarčiais seniūnas visgi pasinaudoja savo pareigų privalumais – esą būna dienų, kai asmeniniais reikalais A. Zuloną vežioja pagal viešųjų darbų programą Noriūnų seniūnijoje įdarbintas Albertas Vanagas.

Antradienio rytą „Kupiškėnų mintys“ nusprendė pačios patikrinti gautą informaciją. Likus dešimčiai minučių iki seniūno darbo pradžios iš Noriūnų link Kupiškio išriedėjo jo automobilis „Suzuki Samurai“, vairuojamas įvardyto darbuotojo. Po daugiau nei pusvalandžio vairuotojas grįžo jau su seniūnu.

Išmokė žmoną važiuoti

Prie darbo kabineto pasitiktas A. Zulonas nustebo dėl netikėto vizito. Tačiau vėliau patikino, kad apie skundus dėl jo važinėjimo jau yra girdėjęs ir anksčiau. Todėl pasiūlė nueiti prie automobilio ir pažiūrėti iš jo iškraunamų kuro bakų. Seniūno teigimu, antradienio rytą jo vairuotojas turėjo nuvykti į Kupiškio degalinę nusipirkti degalų krūmapjovėms ir žoliapjovėms. Kartu A. Vanagas iš Kupiškio paėmė ir savo viršininką.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video