2024/03/28

 

Svečių patarimas merams – daugiau konkretumo ir aiškių tikslų

Diskusijoje dalyvavę aplinkinių rajonų vadovai daug kalbėjo apie problemas, o svečiai iš Vilniaus siūlė daugiau dirbti komandoje su ekonomistais, verslininkais, nusistatyti tikslius veiklos prioritetus.
Autorės nuotrauka

Ketvirtadienį Anykščiuose lankėsi Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Jis dalyvavo surengtoje diskusijoje „Užimtumas regionuose“, kur pranešimus skaitė Anykščių r. meras Sigutis Obelevičius, Ignalinos meras Bronis Ropė, Kupiškio meras Jonas Jarutis, Zarasų r. mero pavaduotoja Stasė Goštautienė, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“ direktorė Milda Dargužaitė.

Pažadai

Diskusiją pradėjo premjeras A. Butkevičius. „Vienas svarbiausių ir kertinių valstybės pamatų yra žmogiškasis kapitalas. Tik turėdami žmogiškuosius resursus, galime kalbėti apie darbą, apie pokyčius. Anykščius pasirinkome todėl, kad čia ir aplinkiniuose rajonuose yra daug problemų. Viena iš jų – didžiulis nedarbas. Turime apie ką pakalbėti, padiskutuoti. Ne tik mūsų šalyje, bet ir Europoje ypatingas dėmesys skiriamas užimtumo problemoms.“

Pasak A. Butkevičiaus, siekiant didinti užimtumą, planuojama pirmiausiai pritaikyti ekonomines lengvatas neišvystytų regionų įmonėms, kurios steigia naujas darbo vietas, remti įmonių iškėlimą iš intensyvios pramonės teritorijų į neišvystytas pramonės teritorijas, duoti negrąžinamas subsidijas darbdaviams, kurie steigs darbo vietas, skirti paramą jaunųjų ūkininkų įsikūrimui.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video