2024/04/26

 

Sklypas prie marių – už 300 litų?

Valentinui Stasėnui šis žemės plotelis prie marių atrado niekam vertas. 0,83 ha sklype yra 0,59 ha nenaudojamos žemės , 0,12 ha dirbamos žemės, 0,12 ha želdinių.
Autorės nuotrauka

Kupiškėnas Valentinas Stasėnas dešimt metų laukė, kada bus atkurta jo žemė, paveldėta Skapiškio seniūnijoje ir, ko gero, ne veltui. Beveik hektaro dydžio sklypas, įvertintas vos 300 litų, lygiaverčiai bus atkurtas Drūlėnuose, pačioje Kupiškio marių pakrantėje. Iš pirmo žvilgsnio tokie mainai – tikras paradoksas. Tačiau žemėtvarkininkai ramina, kad čia jokio stebuklo nėra ir tokia galimybė prieinama bet kuriam. Ir tiesų gal ir ne stebuklas, kai išmanai žemėtvarkos įstatymus ir jų paslaptis, o sklypas prie marių už grašius atitenka žemėtvarkos specialistų šeimoms.

Atėjo eilė ir rinkosi

„Kupiškėnų mintis“ pasiekė intriguojanti informacija, kad Kupiškio rajone dar galima gauti žemės sklypą ant pačių Kupiškio marių kranto už 300 litų. Taip pigiai įsigyti 83 arų lopinėlį vienoje prestižiškiausių vietų mūsų rajone galimybę gavo kupiškėnas V. Stasėnas. Negana mažos vertės, aplinkinių įtarimus dar labiau pakurstė tai, kad šio asmens žmona Aušrelė Stasėnienė dirba Nacionalinės žemės tarnybos Kupiškio skyriuje vyriausiaja specialiste ir jai tenka dirbti su žemės reformos žemėtvarkos projektais.

Būtent vieno tokio projekto metu jos vyras gavo galimybę atsiimti ilgai lauktą žemės sklypą. Beveik hektaro dydžio žemės plotą V. Stasėnas paveldėjo Skapiškio seniūnijoje ir, kaip pats sakė, laukė dešimtmetį, kad ją oficialiai atgautų. Tačiau paveldėtas sklypas jau buvo užimtas ir savininkui teko jį perkelti į naują vietą.

„Jokios korupcijos čia nėra. Tiesiog laukiau savo eilės, kad pagal žemės reformą man būtų grąžinta žemė, ir, kai sulaukiau, teko rinktis. Gyvenu Kupiškyje, todėl ir žiūrėjau, kur būtų arčiau. Sklypas prie marių kaip tik įėjo į laisvų valstybės sklypų plotų sąrašą, iš kurio galėjau rinktis“, – susidariusią situaciją pradėjo aiškinti V. Stasėnas.

Vertė – lygiavertė

Minėtas sklypas, kaip laisvas, buvo įtrauktas į šiais metais rengtą Paketurių kadastro vietovės žemės reformos žemėtarkos projektui prilyginamą planą. Nacionalinės žemės tarnybos Kupiškio skyriaus vedėjos Aušros Uldukienės duomenimis, dar vasarį įsakymu buvo patvirtinti laisvos žemės fondo plotai bei asmenų, pateikusių prašymus įsigyti nuosavybėn žemės, miško, sklypus, nuomoti ir valdyti patikėjimo teise žemės, miško sklypus, sąrašas. Į šį turtą pretendavo penki asmenys: du jų pageidavo nuomoti žemės ūkio paskirties žemę, trys – pateikė prašymus gauti lygiavertį žemės, miško sklypą. Tarp pastarųjų buvo ir jau minėtas V Stasėnas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video