2024/04/24

 

Krizių centre – naujas šeimininkas

Nuo liepos 10 dienos krizių centre dirbti pradėjo naujas socialinis darbuotojas Edvardas Gelažius.
Autorės nuotrauka

Daugiau nei dvejus metus veikiančiam Kupiškio rajono krizių centrui pradėjo vadovauti naujas socialinis darbuotojas Edvardas Gelažius. Nuo šio mėnesio darbo ėmęsis vyras kol kas dar neturėjo šeimų, kurios krizes įveikti bandytų Virbališkiuose stovinčiame pastate. Tokie svečiai čia paskutinį kartą gyveno prieš pusmetį. Iš viso krizių centre apsistojusios buvo tik penkios šeimos, kai kurios ir ne vieną kartą.

Į Kupiškį grįžo prieš metus

„Krizių centras – tuščias, bet tai nėra blogai. Geriau tuščias nei jo visai nebūtų. Svarbiausia – mes jį turime ir galime žmonėms bet kada pasiūlyti prieglobstį“, – pokalbį apie dar gana naujo centro paskirtį pradėjo nuo liepos 10 dienos čia dirbantis E. Gelažius.

34 metų vyras įveikė konkursą dėl šios darbo vietos ir nuo šiol dirbs su krizės užkluptomis šeimomis. Be šių pareigų, pašnekovas taip pat jau metus dirba socialiniu darbuotoju Kupiškio seniūnijoje. Jis padeda į socialinės rizikos sąrašą patekusiems gyventojams.
Socialinės pedagogikos studijas kupiškėnas baigė Panevėžio kolegijoje. Kurį laiką gyveno kitame rajone, o pernai grįžo dirbti bei gyventi į savo gimtąjį miestą.

E. Gelažiui jo profesija nėra lengva, tačiau vyras patikino, kad jam patinka dirbti su žmonėmis ir jiems padėti. Darbo metodus jam diktuoja patirtis su klientais, konsultacijos su kolegomis. Vien iš vadovėlių, anot jo, kiekvienos situacijos neišspręsi. „Sunku, bet svarbiausia šiame darbe nelaikyti asmeninio pykčio. Būna klientai pyksta ant tavęs, kaip socialinio darbuotojo. Bet tu privalai jiems padėti, neatsižvelgdamas į priešiškumą. Aš nesigailiu, kad pasirinkau šią profesiją – man niekada nebuvo sunku padėti žmogui“, – kalbėjo socialinis darbuotojas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video