2024/03/29

 

Vėžių žūklės sezonas pradėtas varžybomis

Respublikinės vėžių gaudymo ir virimo varžybos Kupiškyje vyko jau antrą kartą.

Praėjusį savaitgalį prie Kupiškio marių vyko respublikinės vėžių gaudymo ir virimo varžybos. Jose šiais metais dalyvavo dvylika komandų iš Panevėžio, Kauno, Vilniaus ir mūsų rajono. Pirmą kartą vėžių gaudytojai prie Kupiškio marių buvo susirinkę pernai. Tad šiemet buvo pratęsta praėjusiais metais užgimusi tradicija.
Geriausiai žūklė sekėsi mūsiškiams – marių šeimininkams nuo Palėvenėlės. Jie per naktį sužvejojo net 500 vėžių.

Ir į puodus, ir į marias

Liepos 15 dieną kasmet Lietuvoje oficialiai prasideda vėžių gaudymo sezonas ir tęsiasi tik tris mėnesius. Šiuo metu žvejoti galima plačiažnyplius ir siauražnyplius vėžius. Būtent šios dvi vėžių rūšys yra dažniausiai pateikiamos valgyti, tačiau jų rinkimo kiekis yra ribojamas.

Autorės nuotraukos

Tačiau „Kupiškėnų mintims“ Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus atstovas Bronius Juodviršis sakė, kad Kupiškio mariose šių padarų knibždėte knibžda ir reikėtų netgi jų sumažinti. Todėl pernai pirmą kartą organizavus respublikines vėžių gaudymo varžybas Kupiškyje sugauti nariuotakojai buvo išvežti į kitų rajonų vandens telkinius.

Šiais metais varžybų laimikio žuvivaisos specialistams nebeprireikė. Pasak B. Juodviršio, viešnagė vėžių gaudymo šventėje prie Kupiškio marių neįėjo į jų planus. Todėl šventėje sugautas laimikis ėjo į šventės dalyvių puodus arba atgal į marias.

Įtarė sukčiaujant

Iš viso antrą kartą Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro surengtose varžybose į tinklus pateko 3053 vėžiai. Juos sužvejojo 12 komandų, kurios penktadienį rinkosi prie Kupiškio marių ties Vėžionių kaimu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Šiais metais varžybų dalyviai sugavo per 3 tūkst. vėžių.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video