2024/04/24

 

Mažėja brakonierių drąsa

Vienas iš paskutinių užfiksuotų pažeidimų – neteisėta žvejyba.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Aplinkosaugininkai džiaugiasi, kad kova su brakonieriais po truputį linksta į gerąją pusę. Griežtesni įstatymai ir milžiniškos baudos už įstatymų pažeidimą jau gana smarkiai išgąsdino gamtos priešus – užfiksuojama vis mažiau nesąžiningos žvejybos ar medžioklės atvejų. Aplinkosaugininkams į pagalbą jau telkiasi ir patys gyventojai – jie nebelieka abejingi matydami brakonieriavimą.

Brakonieriaujančių mažėja – žalos didėja

Pastaruoju metu Lietuvoje pastebimai mažėja brakonieriaujančių žmonių. Tai – sustiprintos kovos su gamtos apsaugos reikalavimų pažeidėjais rezultatas – įsitikinę Aplinkos ministerijos atstovai, kurie pasikeitus vyriausybei sudavė tikrai stiprų smūgį įvesdami griežtesnes sankcijas.

„Sugriežtinta aplinkosauginė kontrolė, aktyvesnis mūsų pareigūnų bendradarbiavimas su teisėtvarkos institucijomis, visuomene, padidintos baudos už pažeidimus ir iki dešimties kartų padidinti atlygio už gamtai padarytą žalą įkainiai jau pradėjo duoti gerų vaisių per palyginti labai trumpą laiką – vos per pusmetį“, – žiniasklaidai skelbia aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Nors šiemet aplinkosaugininkai surengė pusšimčiu daugiau reidų nei per tą patį laiką praėjusiais metais, brakonierių sulaikyta keliomis dešimtimis mažiau. Per pirmąjį šių metų pusmetį gyvosios gamtos apsaugos reikalavimų pažeidėjams aplinkosaugininkai pateikė daugiau kaip 400 tūkst. litų ieškinių gamtai padarytai žalai atlyginti. Tai dvigubai didesnė suma, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Nedarykite aplinkosaugininkų darbo

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko pavaduotojas Gaudentas Baikauskas taip pat sakė, kad brakonieriavimo apskrityje mažėja ir pranešimų apie nesąžiningą veiklą sulaukiama rečiau.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video