2024/04/23

 

Senieji papročiai palieka vestuvių madas

Vitalija Gaidimauskaitė-Narkauskė daugiausia dėmesio ir pinigų skyrė savo vestuvių fotografui.
Mato Jūro nuotrauka

Vasara – vestuvių metas. O šiandien vienintelė diena šiais metais, kai visi Lietuvos savivaldybių civilinės metrikacijos skyriai perpildyti jaunavedžių. Ne išimtis ir Kupiškis – čia tuokiasi net dešimt porų. Domimės, kokios dabar vestuvių tradicijos, kokios šventės pageidauja šiuolaikiniai jaunavedžiai.

Vestuves planavosi pati

„Vestuves planuoti pradėjau prieš pusę metų. Svarbiausia man buvo geras fotografas, žiedai ir apranga. Norėjau, kad viskas būtų gražu ir stilinga, – „Kupiškėnų mintims“ įspūdžius iš savo birželio mėnesį vykusių vestuvių sutiko papasakoti dabar Vilniuje gyvenanti Vitalija Gaidimauskaitė-Narkauskė. – Vestuvės vyko tik bažnyčioje. Tuokė labai malonus kunigas. Buvo prasmingas pamokslas, gražios apeigos. Mus supo patys artimiausi žmonės. Jei planuočiau viską iš naujo, nieko nekeisčiau“.

Vitalija gražiausią savo gyvenimo šventę nusprendė atšvęsti gimtajame Kupiškyje. Ir viską planavo pati, be specialistų pagalbos.
Pasak pašnekovės, gana kuklioms vestuvėms ji paklojo 15 tūkst. litų. Moters teigimu, buvo galima ir daugiau paišlaidauti, tačiau ji turėjo savo numatytus prioritetus ir nenorėjo tradicinių, „storų“ lietuviškų vestuvių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video