2024/03/29

 

Į marias su motorais – jau greitai

Dar negavus oficialaus leidimo Kupiškio mariose plaukioti motorinėmis priemonėmis, šios pramogos mėgėjai jau gana drąsiai raižo tvenkinį.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Džiugi žinia ekstremalaus poilsio mėgėjams – jau kitą savaitę gali būti duotas oficialus leidimas plaukioti vandens motociklais ir motorinėmis valtimis Kupiškio mariose. Dėl šio klausimo ne kartą virė diskusijos visuomenės sluoksniuose, o pavasarį mūsų rajono Taryba pagaliau nusileido poilsiautojų prašymams įsileisti į pamarį motorus. Tačiau galutinį tašką turėjo padėti aplinkos ministras. Šis savo parašu palaiminti aktyvesnį poilsį Lėvens tvenkinyje pažadėjo jau artimiausiu metu.

Gavo ministerijos pažadą

Pažadą gauti oficialų aplinkos ministro Valentino Mazuronio parašą į Kupiškio marias paleisti vandens motociklus bei savaeiges plaukiojimo priemones Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis gavo praeitą trečiadienį darbo klausimais viešėdamas Aplinkos ministerijoje. Pasak pašnekovo, vyriausybės atstovai tikino, kad leidimas bus duotas jau ateinančią savaitę ir nuo tos dienos į marias bus galima plaukti ekstremalesnėmis plaukimo priemonėmis.

Tačiau meras pridūrė, kad bus stengiamasi, jog duota laisvė poilsiautojams neperaugtų į netvarką. Rajono Taryba, jau balandį davusi leidimą Lėvens tvenkinyje plaukioti minėtomis priemonėmis, kartu patvirtino ir jų naudojimo taisykles mariose.

„Gavus ministro leidimą darbą pradės ir atsakingos tarnybos. Bus organizuojami specialūs reidai. Iš pradžių gal ir nereikės bausti, užteks įspėti. Tačiau poilsiautojai privalės žinoti taisykles ir jų laikytis“, – teigė meras.
Pats pašnekovas prisipažino pastebintis, kad dar negavus leidimo prie Kupiškio marių poilsiautojai ėmė vis drąsiau į šį vandens telkinį įskrieti kol kas dar neleidžiamomis priemonėmis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video