2024/04/19

 

Paplūdimiams dar stinga saugumo

Aukštupėnų poilsiavietės pakrančių priežiūros darbuotojai Paulius Prudnikovas ir Tomas Pilkauskas.
Autorės nuotrauka

Jau įpusėjo vasara. Šiemet, kaip ankstesniais metais, Kupiškyje nebuvo oficialiai paskelbta maudymosi sezono pradžia. Gal to ir nereikia, nes viską pakoreguoja gamta. Kai saulė žeme ridinėja, tai ir paplūdimiuose pilna žmonių.

Nėra prekybininkų

Praėjusį trečiadienį apsilankėme Kupiškio marių paplūdimyje Aukštupėnuose ir prie Pyragių ežerėlio.

Prie marių žmonių nebuvo labai daug. Keli jaunuoliai žaidė tinklinį, būrelis paauglių turškėsi vandenyje, dar keli poilsiautojai rymojo ant suoliukų ar gulinėjo pakrantėje.

Užkalbinome čia budinčius pakrančių priežiūros darbuotojus. Kupiškėnas Paulius Prudnikovas sakė, kad prieš dvejus metus jam čia irgi teko dirbti. Budi po du. Iš viso pakaitomis dirba trise kasdien nuo 11 iki 20 val. Darbo sutartį turi nuo birželio 6 d. iki rugpjūčio 31 d. Jam, Vilniaus socialinių mokslų kolegijos studentui, uždarbis ne pro šalį.
Su Pauliumi tądien budėjęs aukštupėnietis abiturientas Tomas Pilkauskas taip pat sakė esąs ne naujokas. Praėjusiais metais taip pat prižiūrėjo marių pakrantę. Svarbiausia jų pareiga yra atsitikus nelaimei iškviesti specialiąsias tarnybas. Turi jie ir valtį, pirmosios pagalbos vaistinėlę. Žinoma, nesėdėtų ir patys rankas sudėję, jei kam prireiktų pagalbos. Be to, kasdien reikia sutvarkyti teritoriją aplink elingą. Daugiau darbo buvo ruošiantis šventėms. Reikėjo sugrėbti ir išnešti nupjautą žolę. Abiejų vaikinų budėjimų metu dar nebuvo nė vieno ekstremalaus įvykio. Jie tikisi, kad ir šiemet nieko rimto nenutiks. Su jais čia dirba ir Darius Laužikas iš Vėžionių. Tądien jam buvo laisva diena.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video