2024/04/26

 

Aukštupėnuose – vilkų išpuolis

Prie tvarto, šalia šunų voljero, vilkų gauja apdraskė jautuką, ten dar ryškios kraujo dėmės.
Autorės nuotrauka

Antradienio naktį Aukštupėnų gyvenvietėje, Grigaliūnų sodybos kieme, puotavo vilkai. Po jų išpuolio šeimininkams teko pripjauti smarkiai apdraskytą 4 mėnesių jautuką.
Apie tai išgirdę aukštupėniečiai, kas kaip išmano, saugo savo galvijus, kai kurie budi naktimis ganyklose. Beje, eibes čia krečia ne tik vilkai, bet ir mažesni laukiniai plėšrūnai.

Skriaudžia ne tik vilkai, bet ir lapės

„Lapės šmirinėja tiesiog kiemuose, einant marių link net nesiskubina trauktis žmonėms nuo tako. Kaimynystėje Vaitiekūnams išgaudė vištas, tiesiog iš tvartų ištraukė triušiukus. Esam apsitvėrę kiemą metaline tvora, baugu dėl haskių veislės šuns, ir čia plėšrūnai, ko gero, gali įšokti“, – po vilkų išpuolio gąsdinosi Genė Naujikienė.

Užpuolė visa šeimyna

Apie vilkų išpuolius ganyklose šiemet girdėti dar neteko. Savo jauniklius plėšrūnai moko gaudyti grobį paprastai rugpjūčio viduryje. Ką liudija tokios ankstyvos pamokos? Jos vyksta ganyklose, pakrūmėse, o čia – gyvenvietė, sodybos kiemas, čia pat gatvė…Gal čia ne vilkų darbas?

Palmos Grigaliūnienės dukra Rita įsitikinusi, kad abejonių būti negali:
„Čia pat brolis gyvena, matė savo akimis. Apie 2 val. nakties jis išgirdo keistą triukšmą, cypimą, išėjo laukan pažiūrėti. Sode išgirdo šurmulį, nubėgo ton pusėn, o ten susispietęs visas būrys plėšrūnų, vienas net užšokęs ant veršiuko nugaros. Neturėjo brolis jokio įrankio, ėmė šūkauti. Vilkai sužiuro, tik akys sublizgėjo, o paskui išsilakstė. Suskaičiavo gal septynis vilkus, matyt, buvo suaugę ir jaunikliai“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video