2024/04/26

 

Su rajono policijos vadovu apie darbą ir ne tik

Kupiškio r. policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas gyrė kupiškėnus už tvarkingumą ir pasitikėjimą savimi.
Autorės nuotrauka

Liepos 10 d. suėjo metai nuo Gintauto Misiūno paskyrimo Kupiškio r. policijos komisariato viršininku. Tad pasidomėjome, kokie tie metai pareigūnui buvo naujajame poste, ar jis jau perprato kupiškėnų būdą, kokie darbo iššūkiai jo laukia ateityje.

Ar tikėjotės tokio savo karjeros posūkio?

Jau dvidešimt šešti metai dirbu vidaus reikalų sistemoje. Teko pradėti nuo eilinio pareigūno ir pamažu kilti karjeros laipteliais. Yra numatyta tvarka, tam tikrų procedūrų (vertinama veikla, psichologinis pasirengimas), kol policijos pareigūnams būna leidžiama dalyvauti konkursuose aukštesnio rango vadovo pareigoms eiti. Visuomet stengiausi dirbti kuo geriau, tobulėti, siekti daugiau. Kad mano siekiai pildosi, patikėjau tik paskelbus galutinius konkurso rezultatus. Be asmeninių pastangų ir noro, karjeros laipteliais tikrai negalima pakilti.

Kokį pažymį dešimtbalėje sistemoje sau parašytumėte vertindamas pirmųjų metų savo darbą Kupiškyje?

Vertinčiau 7. Todėl kad nemanau, jog viskas pavyko. Dar turiu rezervų siekti aukštesnio savęs įvertinimo. Tačiau savo kolektyvą vertinčiau aukštesniu balu. Yra sričių, kur mūsų komisariatas stiprus, pasiekęs gerų darbo rezultatų. Tačiau man nerimą kelia narkomanija. Pernai atlikome 12 ikiteisminių šios rūšies tyrimų. Šiemet jau turime 2 tokius tyrimus. Iš maždaug 300 atliktų ikiteisminių tyrimų tie skaičiai, susiję su narkomanija, rodos, ir nedideli, bet gana grėsmingi. Tad šio reiškinio prevenciją aktyvinsime. Kviesime bendradarbiauti kitas institucijas. Naujųjų mokslo metų pradžioje rajone lankysis Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos specialistai. Jie kartu su policijos pareigūnais susitiks su moksleiviais, jaunimu ir kalbėsis apie narkotikų žalą, kaip su šiuo reiškiniu kovoti.

Ko nepavyko iš užsibrėžtų tikslų pasiekti?

Pagal nustatytą tvarką aukštesnė vadovybė kiekvienam komisariato vadovui nustato įgyvendinti tam tikrus uždavinius ir siekius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video