2024/04/20

 

Didžiajai egzaminų karštinei nuvilnijus

Abitūros egzaminai baigėsi. Dabar abiturientai lauks žinių, ar rudenį galės vadintis studentais.
Monikos Urbutytės nuotrauka

Baigėsi abiturientams didysis išbandymas. Vieni egzaminų rezultatais džiaugiasi, o kiti galbūt tikėjosi ir geresnių įvertinimų. Bet viskas jau praeityje, o šį savaitgalį laukia brandos atestatų įteikimo šventė.

Nepavyko tik vienam

Subačiaus gimnazijoje egzaminus šiais metais laikė 20 abiturientų. Nors trečiadienio rytą dar nebuvo žinomi biologijos ir informacinių technologijų egzaminų rezultatai, tačiau tikimasi, kad jie subatėnams buvo sėkmingi. Iš dvidešimties abiturientų tik vienas patyrė nesėkmę – neišlaikė istorijos egzamino.

Pasak Subačiaus gimnazijos direktorės Vidos Šeškuvienės, abiturientai vidutiniškai rinkosi po 4 egzaminus. Populiariausi – biologijos, istorijos ir anglų k. egzaminai. Prancūzų ir rusų kalbų egzaminus laikančių nebuvo.

„Pernai dvi abiturientės gavo atestatus su pagyrimu. Šiemet tokių nebus, nes pakilo reikalavimų kartelė. Jeigu seniau užteko 50 balų, tai nuo šių metų norint gauti atestatą su pagyrimu reikia surinkti 86 balus“, – sakė V. Šeškuvienė.

Subačiaus gimnazijoje iškilminga atestatų įteikimo šventė vyks penktadienį. Ar visi abiturientai rinksis studijas, dar nežinia, bet, pasak gimnazijos direktorės, tikriausiai bus ir tokių, kurie toliau pasuks ne mokslo keliu, o dirbs ar keliaus į užsienį.

Atestatus gaus visi

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje šiais metais egzaminus laikė 148 abiturientai. Pasirinktų egzaminų vidurkis – po 3 egzaminus vienam abiturientui.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video