2024/04/20

 

Pareigūnams leista papildomai dirbti kitą darbą

Laisvu nuo tarnybos laiku pareigūnams leista uždarbiauti, bet jiems tinkančių darbų reikia gerai paieškoti.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dėl mažų atlyginimų policijos pareigūnai rengiasi vėl piketuoti. Valdžios pažadai kitąmet 5-10 proc. pakelti jų algas – tikros katino ašaros. Kaip išgyventi ir išmaitinti savo šeimą? Pareigūnų profesinės sąjungos jau ne vieneri metai siekė nevaržyti statutinio pareigūno teisės dirbti kitą darbą, jei tai jam nekliudo tinkamai vykdyti pareigybės funkcijų. Pagaliau praėjusį ketvirtadienį Seimas priėmė Vidaus reikalų ministerijos parengtas Vidaus tarnybos statuto pataisas, kurios statutiniams pareigūnams leidžia dirbti papildomai.

Ar ši galimybė realiai įgyvendinama? Ar tai tik valstybės, neišgalinčios šiuo metu pareigūnams mokėti deramo atlyginimo, bandymas nors taip palengvinti savo finansinę naštą ir pademonstruoti rūpinimąsi žmonėmis?

Iki šiol statutiniai pareigūnai galėjo gauti tik autorinį atlyginimą už kūrinius, mokslinį ar pedagoginį darbą, už darbą rinkimų komisijose, už teisės aktų rengimą įvairių institucijų pavedimu. Naujosios Vidaus tarnybos statuto pataisos atveria plačias galimybes papildomai laisvu nuo tarnybos laiku uždarbiauti. Ar taip yra iš tiesų? Šia tema pasikalbėjome su policijos pareigūnais.

Kontrolės mechanizmas

Kupiškio r. policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas sakė, jei policijos pareigūnas norės kažkur papildomai įsidarbinti, tai turės rašyti prašymą ir apie tai pirmiausia informuoti savo tiesioginį viršininką. Po to jo prašymas keliaus į Panevėžio apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Ten yra sudaryta Strateginių reikalų komisija, kuri analizuoja ir svarsto tokius prašymus. Jei konstatuojama, kad papildomos pareigos nekliudys tiesioginiam darbui, pareigūnas gauna leidimą laisvu nuo tarnybos laiku papildomai uždarbiauti kitur. Toks leidimas statutiniams pareigūnams iki šiol buvo išduodamas metams. Kaip bus įsigaliojus naujai tvarkai, dar nežinąs.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video