2024/04/25

 

Kompetencijos vertinimo vingrybės

Kompetencijų vertinimas – ne kiekvienam įveikiama kliūtis kelyje į vadovo postą.
Monikos Urbutytės nuotrauka

Skelbtas konkursas Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pareigoms eiti taip ir neįvyko. Norinčių konkurse dalyvauti buvo, tačiau nė vienas pretendentas konkurso komisijai taip ir nepristatė vadovavimo švietimo įstaigai kompetencijų vertinimo ataskaitos, liudijančios, kad jis atitinka vadovui privalomas vadovavimo švietimo įstaigai kompetencijas.
Ar šie reikalavimai nėra dar vienas nereikalingas biurokratinis barjeras entuziastingiems, mokantiems dirbti žmonėms?

Apie kompetencijas

Paskelbus konkursą Kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pareigoms eiti iš pradžių prašymus dalyvauti konkurse pateikė 6 pretendentai. Vienam atsisakius, liko 5. Toliau visų pretendentų laukė labai svarbi ir atsakinga procedūra – konkurso komisijai pateikti dokumentą, kuris liudytų, jog kandidatas turi ir atitinka vadovui keliamas kompetencijas. Vadovo kompetencijas vertina Vilniuje Nacionalinė mokyklų vertinimo agentūra (NMVA) ir jos pasitelkti specialistai, turintys aukštąjį universitetinį išsilavinimą, ne mažesnę kaip 1 metų personalo arba švietimo įstaigų vertinimo patirtį.
Šio kompetencijų vertinimo reikia visiems švietimo įstaigoms vadovaujantiems vadovams.

Kompetencijos vertinimas vyksta laikantis konfidencialumo principo bei vadovaujantis Asmens duomenų apsaugos taisyklėmis.
Jeigu pretendentas jau yra pateikęs prašymą dalyvauti konkurse, kompetencijoms vertinti jis turi registruotis per 10 dienų nuo konkurso paskelbimo dienos.
Vertinimo rezultatai galioja trejus metus. Visą šį laiką vertinimo rezultatai saugomi NMVA.
Pakartotiniam vertinimui pretendentai gali registruotis ne anksčiau kaip po 1 metų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video