2024/04/26

 

Lietuvos medkirčių čempionate triumfavo salamiestietis

Geriausiai iš lietuvių pasirodė Kupiškio miškų urėdijos specialistas Romas Balčiūnas.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Miškininkas Romas Balčiūnas iš Salamiesčio jau ketvirtą kartą tapo Lietuvos medkirčių čempionu. Trisdešimt vienerių metų vyras aplenkė dvi dešimtis varžybų konkurentų ir pagal bendros įskaitos rezultatus atsiliko tik nuo dalyvių iš Latvijos ir Estijos. Lietuvių gretose jis dar kartą buvo nepralenkiamas.

Geriausias tarp lietuvių

Birželio pradžioje Prienų rajone, Vaizgakiemyje, vyko 12-asis atviras Lietuvos medkirčių čempionatas. Jame šiais metais savo jėgas išbandyti panoro 22 dalyviai. Dalis jų čempionatą rengusios Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos studentai, kiti – miškininkai ir medžių kirtimą pamėgę vyrai. Į čempionatą taip pat atvyko ir Lenkijos, Latvijos bei Estijos atstovų.

Nebe pirmą kartą varžybose dalyvavo ir Kupiškio miškų urėdijos specialistas R. Balčiūnas. Ir anksčiau čempionų bei prizininkų medalius skynęs miškininkas šiais metais vėl tapo geriausiu Lietuvos medkirčiu.

Po atkaklios ir permainingos kovos pagal galutinės įskaitos rezultatus jis užėmė trečiąją vietą. Kupiškėną aplenkė varžybose triumfavęs vienas iš pasaulio čempionatų lyderių latvis Gatis Brencis. Nuo varžovo iš Estijos R. Balčiūnas atsiliko tik vienu tašku.

„Nors tapau čempionu, rezultatai manęs paties nelabai džiugino. Surinkti taškai netenkino. Anksčiau yra tekę pasirodyti ir geriau. Bet kas dėl to kaltas, sunku pasakyti – kartais ir šešėlis sutrukdo. Matyt, taip turėjo būti“, – kritiškai savo dalyvavimą čempionate vertino salamiestietis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video