2024/03/28

 

Gyventojų pilietiškumas padeda policijai

Visiškai girtas traktorininkas nušienavo šiukšlių konteinerį.

Gyventojai, pastebėję įtartinai besielgiančius asmenis, visada prašomi apie tai pranešti bent jau telefonu. Policijos pareigūnai pastebėjo ir naują bei gana gerą tendenciją – kupiškėnai patys ėmė stabdyti neblaivius vairuotojus ir drausti jiems tęsti pavojingą kelionę.

Užblokavo kelią

Gegužės 18 dienos vakarą Kupiškio rajono policijos komisariatas gavo pranešimą, kad Palėvenės kaime sustabdytas galbūt neblaivus vairuotojas iš Kupiškio S. Š. (gim. 1952 m.). O jį kelionę privertė baigti ne uniformuotas pareigūnas, o kupiškėnas L. A.

Jis atvykusiems pareigūnams pasakojo, kad kelyje sutiktas automobilis „Mazda 6“ manevravo gana netaisyklingai, trukdė kitiems prasilenkti. Todėl L. A. nusprendė užblokuoti jam kelią. Įtaręs, kad kelių pažeidėjas gali būti neblaivus, iškvietė policijos patrulius. Jie vairuotojui nustatė 2,7 prom. girtumą.

Teismas jau antrą kartą per pastaruosius metus už vairo sėdusiam neblaiviam kupiškėnui skyrė 4 300 litų baudą ir konfiskavo transporto priemonę.
„Norime paskatinti ir kitus gyventojus nelikti abejingiems, matant negerus dalykus. Šis pavyzdys – tikrai pagirtinas. Jis parodo žmogaus drąsą ir pilietiškumą. Juk tokios kelionės galėjo baigtis ir liūdniau“, – sakė Kupiškio rajono policijos komisariato Kelių policijos grupės Patrulių būrio vadas Irmantas Gudas.

Pranešama ir telefonu

Panašus atvejis įvyko ir gegužės 26-ąją, kai neblaivus ir vairuoti teisės neturintis Butėnų kaimo gyventojas buvo sulaikytas Šimonių miestelyje. 1993 metais gimęs vaikinas savo automobiliu „Audi 80“ bandė atlikti įvairiausius triukus gatvėje, neįvertindamas rizikos tapti nelaimės priežastimi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video