2024/05/08

 

Darbo laikas ir saviems reikalams

Laikas toks dalykas, kurio dažniausiai mums stinga.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Kaip Kupiškyje dirbančiam žmogui susitvarkyti savo asmeninius reikalus, jei visos įstaigos darbą baigia maždaug tuo pačiu laiku – 17 val., o penktadieniais – dar beveik valanda anksčiau. Ne ką ilgiau dirba ir kirpyklos, ir poliklinika. Net į bibliotekas po darbo ar savaitgaliais pakliūti jau nebeįmanoma. Geriausiai prie žmonių poreikių prisitaikę prekybos centrai, vasarą net viena valanda pailginantys savo darbo laiką. Tačiau jų pavyzdžiu sekti kiti nelabai nusiteikę.

Sprendė ištyrę lankytojų srautus

Neseniai į redakciją paskambinęs vienas subatėnas piktinosi, kad po darbo negali nueiti į biblioteką. Po 17 val. ji jau nebedirba. „Kam tokia kultūros įstaiga reikalinga, jei baigęs darbą negali į ją užsukti“, – svarstė vyriškis.

Kupiškio viešosios bibliotekos direktorė Daiva Bubulienė sakė, kad vasaros metu viešoji biblioteka šeštadieniais nedirba. Sunku suderinti darbuotojų atostogų grafikus. Be to, ir lankytojų vasarą į biblioteką užsuka gerokai mažiau. Kita vertus, ir lėšų šiek tiek sutaupoma. „Biblioteka įprastai dirba nuo 9 iki 18 val. Jos kaimo filialų darbo grafikas toks pat, išskyrus bibliotekas, kurios įsikūrusios mokyklose. Jų darbo laikas – 8–17 val. Dėl Subačiaus bibliotekos darbo vienas žmogus skundėsi ir man. Šiuo metu biblioteka remontuojama. Čia kartą per savaitę atvyksta bibliotekininkė iš Noriūnų. Abi Subačiaus bibliotekininkės kol kas nedirba, nes yra užimtos studijų baigimo reikalais. Džiaugiamės, kad turėsime dar dvi kvalifikuotas specialistes. Manau, kad Subačiaus bibliotekos darbas grįš į įprastinį darbo ritmą nuo rugpjūčio mėnesio, kai baigsis patalpų remontas. augiau nusiskundimų dėl bibliotekininkų darbo laiko nebuvo. Anksčiau kaimo filialai nedirbdavo sekmadieniais ir pirmadieniais. Atlikę analizę išsiaiškinome, kad šeštadieniais ten žmonių apsilanko nedaug, kad visgi labiau apsimoka dirbti pirmadieniais. Tada ir buvo nutarta pakoreguoti darbo grafiką“, – dalijosi darbo aktualijomis pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video