2024/05/07

 

Istorijos be pabaigos vingiai – Savivaldybė kritikuojama dėl neveiklumo

Kol politikai ir valdininkai vėžlio žingsniu sprendžia Šv. Kazimiero vaikų globos namų modernizavimo reikalus, vaikai gali likti ir be jaukesnių gyvenimo sąlygų.
Rasos Čepaitės nuotrauka

Prieš dvi savaites posėdžiavusi rajono Taryba vieningai pritarė, kad Šv. Kazimiero vaikų globos namų infrastruktūros modernizavimo projektas būtų įgyvendintas Paketuriuose, Bokšto g. 21, ten, kur ir dabar yra įsikūrusi ši įstaiga. Dėl šio klausimo nekilo ir diskusijų.

Toks Tarybos narių solidarumas pasirodė keistokas. Juolab kad dar visai neseniai politikai buvo pasidaliję į dvi stovyklas – vieni pasisakė, kad vaikų globos namai būtų perkelti į Virbališkius, o kiti laikėsi nuostatos, kad jie turi likti Paketuriuose.
Kas gi slypi po solidarumo skraiste?

Dviprasmiška situacija

Atrodo, kad pagaliau baigiasi visi svarstymai ir abejonės dėl vaikų globos įstaigos modernizavimo mūsų rajone. Tačiau ir po tokio rajono Tarybos sprendimo išlieka kai kurių neaiškumų. Šį projektą administruoja rajono Savivaldybė. Tačiau ji iki šiol nėra ketinamo atnaujinti už europines lėšas pastato savininkė ir dar rengiasi savo lėšų įmerkti, kaip tokiais atvejais būna, į to projekto įgyvendinimą. Šioje situacijoje labiausiai pasisekė visuomeninei CARITAS organizacijai – jei niekas nesikeis, bent po 10 m. ji turės europinėmis ir Savivaldybės lėšomis atnaujintą pastatą.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija palaikė Savivaldybės nuostatą vaikų globos namus iš Paketurių perkelti į buvusią Virbališkių mokyklą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video