2024/05/07

 

Rinko geriausią rajono bityną

Tokiu vežimėliu Virginijai Slavinskienei patogu vežti korius ir kitą bitininkystės inventorių.
Autorės nuotrauka

Šiemet tradiciškai vėl buvo renkamas geriausias rajono bitynas. Birželio 5 d. šio konkurso komisija, pirmininkaujama rajono mero Jono Jaručio, apsilankė pas keturis bitininkus, panorusius dalyvauti konkurse.

Skaniausias pavasarinis medus

Pirmiausia užsukta pas Virginiją Slavinskienę, gyvenančią ir bitininkaujančią Palėvenėlės kaime. Moteris savo sodyboje laiko 10 bičių šeimų. Dar trys jos aviliai yra kitame kaime.
Pasak Virginijos, tarp jos artimųjų bitininkų nebuvo. Įžvelgusi medaus ir bičių produktų gydomąsias savybes, ji panūdo ir pati bitininkauti. Pradėjo nuo dviejų bičių šeimų. Daug mokėsi iš knygų. Kad tapo bitininke, taip pat lėmė kantrybė, ištvermė ir didelis noras. Daugiau plėsti bityną ji neketina. Tam nebeužtektų laiko. „Jau bandžiau šiemet sukti medų. Šiek tiek jo gavau. Šiaip iš vienos bičių šeimos jo prisuku apie 40 kg. Užtenka sau, artimiesiems ir draugams. Man pats skaniausias ir mėgstamiausias yra ką tik išsuktas pavasarinis medus. Jis kvapnus, suneštas iš pirmųjų žydinčių augalų“, – sakė pašnekovė.

Virginija draugų padedama pati sumeistravo nestandartinį mažytį avilį. Anot jos, tai anūkų namelis. Bitės šiame avilyje nežiemoja.
Šio bityno šeimininkė ūkiniame pastate turi įsirengusi reikalavimus atitinkančias patalpas medui tvarkyti ir reikalingos įrangos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video