2024/04/26

 

Marios ruošiasi turistinei vasarai

Turistinio sezono pradžios šventę vainikuos kupiškėnų koncertas ant paties marių kranto.
Autorės nuotrauka

Šiais metais Kupiškio marios turėtų banguoti nuo miesto renginių. Dažnai dainos, šokiai – tik linksmoji visų švenčių pusė, o policijos pareigūnams, aplinkosaugininkams, seniūnui ir kitiems atsakingiems asmenims tenka, kaip sakoma, pasilikti po švenčių išplauti indų. Dėl niokotų suoliukų, pavėsinių, informacinių stendų, šiukšlinimo šalia marių pernai daug kalbėta. Šiais metais tokių vandalizmo atvejų kol kas tik vienas kitas, bet ir vasara dar tik prasideda.

Ruoštasi turizmo sezonui

Šiandien Kupiškis skelbia turizmo sezono atidarymą. Ta proga visą dieną vyks aktyvaus laisvalaikio ir sporto šventė šalia Lėvens tvenkinio.

Pasak pagrindinio šio renginio organizatoriaus, Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktoriaus Pauliaus Pranckūno, praėjusiais metais pirmą kartą surengta tokia šventė sulaukė ne itin daug lankytojų. Šiemet tikimasi daugiau svečių.
Pasiruošimo renginiui darbai Aukštupėnų poilsiavietėje prasidėjo jau nuo savaitės pradžios. Buvo asfaltuojama gatvė, nušienautas paplūdimys, ant marių kranto pastatyta scena.

„Čia įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, todėl ir nebaisu palikti paruoštą sceną. Apskritai Aukštupėnų poilsiavietėje nebūna daug problemų dėl tvarkos – poilsiautojai bijo čia savivaliauti“, – kalbėjo P. Pranckūnas.

Jis sutiko kartu su „Kupiškėnų mintimis“ vieną dieną apvažiuoti didžiausio mūsų rajono vandens telkinio rekreacines zonas ir patikrinti jų būklę. Pašnekovo teigimu, prasidėjus vasarai buvo užfiksuoti keli atvejai, kai į poilsiautojų turtą pasikėsino bloga ranka: sugadintos kelių lauko tualetų durys, prišiukšlinta, dažais išteplioti informaciniai stendai. Pastariesiems pakeisti vėl reikės rasti lėšų, nes tenka spaustuvėse užsakinėti specialius plakatus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video