2024/04/20

Irklavimo čempionė tikisi ugdyti sportininkus mūsų rajone

Profesionalų sportą Laima Šližauskienė iškeitė į kaimą ir šeimą.
Autorės nuotrauka

Toks mažas miestelis, kaip Kupiškis, stebėtinai daug turi sporto profesionalų. Čia yra ir žymių krepšininkų, ir kultūrizmo, ir imtynių atstovų. Naiviuose jau keleri metai gyvena Lietuvos irklavimo ir kūjo metimo čempionė bei rekordininkė Laima Šližauskienė. Visai neseniai itin aktyviai sporte besisukusi moteris dabar augina vaikus, prižiūri sodybą, veisia putpeles ir fazanus. Sportininkė tikisi, kad kaimo ramybė neužliūliuos, ir ji savo pasiekimus panaudos mūsų rajone kuriant irklavimo bazę.

Svajojo apie krepšinį

Kasmet Kupiškio rajone renkamos gražiausiai tvarkomos sodybos. Lankant šio konkurso pretendentus ne vieno vertintojo akis džiugino Naiviuose išpuoselėtas Šližauskų kiemas. O susipažinus su jo šeimininkais dar labiau nustembama. Pasirodo, čia gyvena už naiviečio ištekėjusi daugkartinė irklavimo čempionė ir prizininkė L. Šližauskienė (Venclovaitė).

36 metų moteris į Kupiškio rajoną paskui vyrą Saulių atsikraustė prieš keletą metų. Pati sportininkė kilusi iš Marijampolės. Čia, kaip pati pradėjo pasakoti, gyveno atokiame vienkiemyje su trimis broliais. Gal todėl nuo vaikystės buvusi labai judri savo gyvenimą susiejo su sportu.

„Jau nuo 5 klasės žinojau, kad būsiu sportininkė – mane tai labai traukė. Bet vaikystėje neturėjau sąlygų rimtai treniruotis – iki mano mokyklos buvo 5 kilometrai, o iki sporto mokyklos – 25 km. Tad teko pasitenkinti kūno kultūros pamokomis. Bet baigusi vidurinę nesunkiai įstojau į tuometinį Kūno kultūros institutą“, – apie savo sportinę praeitį pasakojo pašnekovė.

Pradėjusi kūno kultūros mokytojo studijas moteris pasirinko išsvajotą krepšinio specializaciją. Tačiau ši sporto šaka, pasak Laimos, itin konkurencinga ir iškilti sportinės mokyklos nebaigusiems studentams su ja sunku.

Todėl Laima pasirinko ne tokią populiarią, bet taip pat perspektyvią – irklavimo specializaciją. Ir ji pasiekė šios sporto šakos puikių laimėjimų. Visus juos išvardinti netgi sunkoka. Bet pačiai sportininkei svarbiausi yra Lietuvos čempionato nugalėtojos ir prizininkės vardai, II tautinės olimpiados 2 vieta (keturviečių valčių kategorijoje) ir 3 vieta (vienviečių valčių kategorijoje).

Įvairi sportinė veikla

Besimokydama institute vėliau L. Šližauskienė pasirinko dar vieną specializaciją – kūjo metimą. Ir 2001 metais studentė sviesdama 4 kg įrankį pasiekė Lietuvos rekordą – numetė kiek daugiau nei 45 metrus.
Po poros metų rekordas buvo pagerintas kitų sportininkių. O pasaulio kūjo metimo rekordas, pasak naivietės, daug didesnis – per 70 metrų.

„Todėl ir pasirinkau šią sporto šaką, nes dar nebuvo daug pasiekta“, – sakė sportininkė.
Baigusi bakalauro studijas perspektyvi mergina tęsė mokslus: mokėsi magistrantūros, o vėliau ir doktorantūros dalykus. Įgijusi tokį išsilavinimą ji ėmė dėstyti irklavimą bei turizmą savo institute ir ugdyti naujus irkluotojus.

L. Šližauskienė taip pat pradėjo dirbti vadybininke Lietuvos irkluotojų federacijoje. Moteris turi teisę teisėjauti šio sporto varžybose. Ir gyvendama Kupiškio rajone internetu ji prisideda organizuojant įvairius irklavimo čempionatus, kitas varžybas.

„Šiais metais laukia pasaulio jaunių čempionatas. Reikės padėti. Daug laiko neturiu, bet internetu galima nemažai padaryti. Vis dar stengiuosi lankyti varžybas – susisodinu vaikus į mašiną ir pirmyn“, – šypsojosi ponia Laima.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video