2024/04/20

 

Politikai jaunimui laiko nesurado

Padiskutuoti apie politiką ir politikus laiko surado tik septyni Tarybos nariai.
Autorės nuotrauka

Po rajono Tarybos posėdžio Kupiškio jaunimo centras organizavo susitikimą-diskusiją su Tarybos nariais. Jaunimas buvo pasirengęs diskutuoti ir iš pirmų lūpų išgirsti, kokia ta politiko duona, kodėl ūkininkai, mokytojai, kitų specialybių atstovai pasuka politiko keliu.

Deja, iš 24 posėdyje dalyvavusių Tarybos narių laiko pakalbėti su jaunimu surado tik septyni.

Prisistatė diskusijos dalyviai

Posėdžiui užtrukus iki pietų vieni Tarybos nariai atsiprašinėjo diskusijos organizatorės Gailos Matulytės teigdami, kad turi neatidėliotinų reikalų, o kiti paprasčiausiai spruko pro duris.

Kantriai kelias valandas, kol baigsis Tarybos posėdis, laukę jauni žmonės pamatė, jog diskutuoti apie politiko duoną nusiteikusi tik saujelė rajono gyventojų rinktų Tarybos narių.
„Politikas nėra popiežius – jis daro tas pačias klaidas kaip ir paprasti žmonės“, – sakė diskusiją pradėdamas rajono meras Jonas Jarutis.

Savo pasirinkimą būti rajono Tarybos nariu ūkininkas Laimutis Baltrūnas motyvavo tuo, kad jam norisi aktyviai dalyvauti rajono gyvenime, pažinti jo problemas.
Tarybos nare Genė Žilinskienė dirba jau trečia kadencija. Pasak jos, tai komandinis darbas, nes vienam pasiekti tikslus yra labai sunku.
Jai pritarė ir antrą kadenciją Tarybos nare dirbanti Zita Kaušakienė.

„Mano specialybė bitininkas. Nesitikėjau, kad būsiu Tarybos narys. Galima sakyti, kad dabar esu Prezidentės bitininkas“, – save pristatė jaunimui Juozas Žeimantas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video