2024/05/07

 

Naiviečių sodybose pasižvalgius

Originalus Bukauskų sodybos kampelis.
Autorės nuotrauka

Antri metai Naivių kaimo bendruomenė renka gražiausią savo gyvenvietės sodybą. Šios bendruomenės pirmininko Juozo Žeimanto iniciatyva praėjusį trečiadienį, gegužės 29 d., vertinimo komisija aplankė penkias sodybas, kurių šeimininkai šiemet pareiškė norą dalyvauti tokioje apžiūroje.

Viena už kitą dailesnės

Pirmiausia stabtelėta prie Juditos ir Gedimino Bukauskų sodybos. Nedideliame plote akį traukė gražiai nupjauta veja, puoselėjami dekoratyviniai augalai ir didžiulės sūpuoklės, kuriose suposi Bukauskų anūkai Elzė ir Gerardas. Sodybos šeimininkė sakė, kad aplinką puoselėja su kartu gyvenančia sūnaus Irmanto šeima. „Gražiausių sodybų apžiūroje dalyvaujame pirmą kartą. Kaip tvarkyti aplinką, kokius ir kur sodinti augalus, tai vis mano marčios Sandros idėjos. O mes jai padedame jas įgyvendinti“, – kalbėjo J. Bukauskienė.
Kitos sodybos šeimininkės Ritos Stočkienės namuose neradome. Ši sodyba išsiskyrė savo erdve, netoli namų tyvuliuojančiu tvenkinuku, akmenimis grįstais takeliais, gražiai grupelėmis susodintais augalais.

Dianos ir Audriaus Blaževičių sodyba taip pat gražiai puoselėjama. Jos šeimininkai turi pieno ūkį. Gyvuliai laikomi tolėliau nuo namų, buvusiose kolūkio fermose. Pasak Dianos, vyrui tenka didieji ūkio darbai, o apie namus tvarkosi ji pati, padedama dukterų Evelinos ir Urtės. Veiklos čia per akis. Šiemet žolė auga lyg pasiutusi. Mažiausiai du kartus per savaitę veją reikia nupjauti. Kad aplinka būtų graži, reikia ir investuoti į augalus, gėles. Dar nebaigta sutvarkyti teritorija už tvarto.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video