2024/04/27

 

Ūkininkai bendradarbiaus su policija

Ūkininkų sąjungos skyriaus tarybos nariai apsvarstė savo veiklos aktualijas, susitiko su Kupiškio r. policijos komisariato viršininku Gintautu Misiūnu.
Autoriaus nuotraukos

Geri pavyzdžiai užkrečia: Rokiškio rajono ūkininkai kelerius pastaruosius metus aktyviai bendradarbiauja su vietos policijos pareigūnais. Tokias nuostatas paskatino kaimuose plintančios ūkiškos vagystės, kai ganyklose, tiesiog iš kiemų ir ūkinių pastatų grobiamas metalas, degalai, chemikalai, elektros varikliai, darbo įrankiai.
Kupiškyje taip pat juntamas vagysčių sezoniškumas, kai prasidėjus ganiavai, derliaus nuėmimui, padaugėja ir įvairių su žemės ūkio veikla susijusių nusikaltimų. Tokia dingstimi praėjusią savaitę į Ūkininkų sąjungos skyriaus tarybos posėdį buvo pakviestas Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio r. policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas.

Svečias ūkininkus supažindino su policijos darbo aktualijomis, pateikė kriminogeninės situacijos rajone bei apskrityje analizę.

Mažas Kupiškio rajonas nebėra ramybės užutekis nuo visų šiuolaikiškos civilizacijos šiukšlių. Kupiškėnai keliauja po pasaulį, migruoja, ieškodami darbo ar lengvų pajamų. Naujausiomis žiniomis, vienas kupiškėnas neseniai sulaikytas Ekvadore, jis įtariamas gabenęs narkotikus, anksčiau dėl tos pačios priežasties kupiškėnai suimti Kolumbijoje ir Švedijoje. Pernai rajone tirta 12 bylų, susijusių su narkotikų gabenimu ir platinimu, vadinasi, ir Kupiškyje jau yra kvaišalų paklausa, rinka jiems realizuoti. Apie šią grėsmę turi žinoti bendruomenės, tėvai, ugdymo įstaigos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video