2024/04/25

 

Mero pavaduotojas – į darbą pėsčiomis

Rajono mero pavaduotojui Algirdui Navickui pusmetį gali tekti į darbą kulniuoti pėsčiomis.
Autorės nuotrauka

Du kartus atidėta, gegužės 17 d. Kupiškio r. apylinkės teisme buvo pradėta nagrinėti administracinio teisės pažeidimo byla dėl ATPK 126 str. 1 d. pažeidimo. Šių metų kovo 29 d. administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas rajono mero pavaduotojui Algirdui Navickui, alkoholio tikrintuvu nustačius, kad jis automobilį vairuoja išgėręs.

Prašė uždaro posėdžio

Teismo posėdžio pradžioje A. Navicko advokatas teisėjo Virginijaus Skaraičio paprašė, kad ši byla būtų nagrinėjama uždarame teismo posėdyje. Motyvuota tuo, jog bus prašoma prie bylos pridėti dokumentus apie jo atstovaujamojo asmens bei jo artimųjų sveikatos būklę. Teisėjas šį prašymą atmetė, kadangi prasižengusiojo veika šioje byloje nėra susijusi su jo sveikatos būkle. Tuos dokumentus pridėti prie bylos prašo pats šio proceso dalyvis savo noru.

Tad teismo posėdis toliau buvo nagrinėjamas viešai. Leista pridėti prie bylos dokumentus apie A. Navicko ir jo artimųjų sveikatos būklę. Pasak teisėjo, tie dokumentai gali turėti įtakos vertinant poveikio priemonių skyrimą nusižengusiajam.

A. Navickui administracinio teisės pažeidimo protokolą buvo surašę Panevėžio VPK Kupiškio r. policijos komisariato pareigūnai. Teisme jiems atstovavo Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio vadas Irmantas Gudas. Pasak jo, A. Navickui, kuris vairavo automobilį, buvo užfiksuotas lengvas girtumo laipsnis – 0,88 prom. Tais veiksmais jis pažeidė ATPK 126 str. 1 d.

Kaltę pripažino

A. Navickas teisme savo kaltę visiškai pripažino. Jis papasakojo, kad ta diena buvo įtempta.
Po darbo buvo susitikęs su žmonėmis (tądien vyko socialdemokratų partijos rajono skyriaus rinkiminis susirinkimas, kuriame A. Navickas vėl buvo patvirtintas šio skyriaus pirmininku – aut. past.). Tokiuose sambūriuose jis paprastai alkoholio niekada nevartoja, nes vairuoja automobilį. Tą kartą visgi susigundęs paragauti naminio alaus. Šiek tiek išgėręs jautėsi normaliai. Reikėjo pavėžėti vieną žmogų jau vėlyvą metą iki namų. Sutikęs, nes jautėsi gerai. Buvo sustabdytas policijos patrulio. „Nereiškiau pretenzijų, elgiausi korektiškai. Drąsiai papūčiau į alkoholio matuoklį. Mane ištiko šokas, kai pripūčiau 0,88 prom. To tikrai nesitikėjau“, – teisme kalbėjo mero pavaduotojas. Jis aiškino, jog nežinojęs, kad kraują tyrimams reikia duoti per valandą nuo pažeidimo užfiksavimo. Kraujo tyrimas girtumui nustatyti buvo duotas šiek tiek vėliau. Taigi to įrodymo teismui jis nepateiks. Galįs tik pridurti, jog kraujyje buvo rasta alkoholio daugiau nei 0,4 prom.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video