2024/05/04

 

Pavojingos „klevo lapų“ kelionės

Į Kupą nusitaikiusį automobilį sulaikė šalikelėje augęs medis.
Nuotrauka iš Kupiškios r. policijos
komisariato archyvo

Kupiškio rajono policijos komisariato duomenimis, bent trečdalis visų autoįvykių užregistruojama dėl mažo vairuotojo stažo. Įgūdžių trūkumas ne tik priverčia pamiršti įsijungti transporto priemonės šviesas ar nepastebėti kelio ženklų, bet ir sukelia rimtas avarijas. Praėjusį trečiadienį vos į Kupą nenuskriejo Krantinės gatve lėkusio aštuoniolikmečio automobilis. Įtariama, kad vaikinas smarkiai viršijo greitį.

Šis įvykis galėjo baigtis ne tik visiškai sugadintu „Citroen Xsara Picaso“ (2004 m.) automobiliu, jo vairuotojas vos nenugarmėjo tiesiai į upę. Automobilį, nuskriejusį nuo Krantinės gatvės, sulaikė tik medis.

Policijos pareigūnams aštuoniolikmetis kupiškėnas E. Š. pasakojo, kad važiuodamas leistinu greičiu, automobilio nesuvaldė įveikęs iškilią pėsčiųjų perėją. Tačiau įtariama, kad vos prieš 20 dienų vairuotojo pažymėjimą gavęs jaunuolis lėkė daug greičiau.

Vaikinui už šį įvykį gresia bauda nuo 100 iki 200 litų. Be jo paties patirtų nuostolių, apgadinti ir neseniai įrengti nauji Krantinės gatvės atitvarai. Šią žalą atlygins automobilį privalomuoju draudimu draudusi bendrovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video