2024/05/04

 

Mindaugas Sinkevičius: „Dabar sprendimas dėl „Sodros“ patalpų jūsų mieste gal būtų ir kitoks“

Mindaugas Sinkevičius patikino, kad „Sodra“ niekada nebankrutuos.
Autorės nuotrauka

Šiomis dienomis organizuojamos „Sodros“ dienos. Šios institucijos specialistai ir vadovai ta proga lankosi savo skyriuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose bei užsuka ir į kai kuriuos mažesnius rajonus. Šįkart neaplenktas liko ir Kupiškis. Naujų „Sodros“ patalpų mūsų mieste atvyko apžiūrėti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Teko baigti renovaciją

Praėjusį trečiadienį „Sodros“ Kupiškio skyriuje rajono gyventojams surengtas seminaras aktualiais socialinių įmokų klausimais bei plačiau pristatytos populiarėjančios elektroninės paslaugos šioje įstaigoje. Pasiklausyti lektorių iš Vilniaus panoro vos saujelė kupiškėnų.

Kartu su „Sodros“ specialistais atvykęs pats Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos direktorius M. Sinkevičius teigė, kad toks mažas lankytojų skaičius rodo, jog „Sodros“ sistema veikia gerai ir yra suprantama gyventojams.

„Dabar „Sodroje“ organizuojamos atvirų durų dienos. Todėl mūsų komanda lanko didžiuosius skyrius ir kai kuriuos mažesnius. Rengiame seminarus gyventojams, juos konsultuojame rūpimais klausimais bei domimės, kaip gyvuoja mūsų kolegos“, – sakė į Kupiškį naujų patalpų užsukęs apžiūrėti direktorius.

Nuo 2010 metų „Sodrai“ vadovaujantis vyras trečią kartą lankėsi Kupiškio mieste: ir anksčiau jis domėjosi, kaip čia vyksta patalpų remonto darbai. Pasak direktoriaus, tai buvo vienintelis toks šios įstaigos vykdytas projektas per pastaruosius kelerius metus. Ir daugiau į panašią plėtrą „Sodra“ investuoti kol kas nežada.

„Kai pradėjau dirbti, patalpos Kupiškyje jau buvo nupirktos, tad teko užbaigti šį darbą iki galo. Džiugu matyti gražius, šviesius kabinetus, kuriuose patogiau dirbti darbuotojams, lankytis klientams. Galbūt į tokias dideles patalpas galėsime priimti kokias nors pensininkų organizacijas – jie galės čia renginius, seminarus organizuoti, – kalbėjo M. Sinkevičius. – Tačiau dabartinėmis aplinkybėmis sprendimas dėl naujų patalpų, ko gero, būtų atmestas – daugiau kol kas neplanuojame plėstis.“
„Sodros“ Kupiškio skyriuje šiuo metu dirba 23 darbuotojai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video