2024/05/04

 

Technikos būklę lemia šeimininko požiūris

Didžiausios problemos yra dėl priekabų neveikiančių stabdžių.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Žemės ūkio technika turi būti tvarkinga, tada ji bus ir saugi – tai visiems žinoma tiesa, tik ne visi transporto priemonių savininkai tos tiesos linkę laikytis. Vienam kitam ūkininkui atrodo, kad žemės ūkio technikai taikomi kai kurie techninės būklės reikalavimai yra pernelyg griežti. Pavyzdžiui, neveikiantys priekabų stabdžiai atrodo smulkmena, juk ūkininkai ne po didmiesčių gatves transporto spūstyse su savo traktoriais sukiojasi, po laukus važinėti esą tai nė kiek netrukdo.

Tokius žemės ūkio technikos šeimininkų samprotavimus neretai tenka išgirsti technines apžiūras atliekantiems specialistams.
Visą balandžio mėnesį Kupiškio rajono seniūnijose vyko technikos apžiūra – pagal Savivaldybės administracijos direktoriaus pasirašytą įsakymą buvo tikrinama traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų bei jų priekabų techninė būklė. Šį darbą atliko Savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Algis Bidlauskas.

Pasak Savivaldybės specialisto, pastaraisiais metais pastebima ryški pažanga, gerėja technikos būklė, ypač didesniuose ūkiuose, kur daug modernių, naujų traktorių, bet smulkesnieji ūkininkai, turintys nemažai senos, rusiškos technikos, vis dar tikisi lengvatų, prašo nuolaidų, teisinasi neturintys pinigų remontui, oro balionams ar kokybiškoms detalėms įsigyti. Ūkininkai įrodinėja keliais nevažinėjantys, tik po laukus, taigi policijos pareigūnams neužkliūsiantys, todėl saugumo reikalavimus vertina formaliai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video