2024/04/26

 

Muzikos miestas be muzikantų

Gatvės muzikos dienos Kupiškio mieste užuomina.
Autorės nuotrauka

Praėjusį šeštadienį Kupiškio gatvėse turėjo skambėti muzika. Mat tradiciškai Kupiškio jaunimo centras kvietė į renginį „Muzikos miestas 2013“. Jo programa žadėjo įspūdingą šventės atidarymą. Šventės dalyviai buvo kviečiami į fotokonkursą „Keisčiausias dienos kadras“ ir muzikuoti gatvėse, o vakare ateiti į diskoteką Jaunimo centre. Nepaisant tokios gundančios programos, tądien Kupiškyje muzika skambėjo labai trumpai.

Šventės atidarymas buvo gana gerai sustyguotas. Dvi šmaikščios vedėjos juodais cilindrais negausiai susirinkusius Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje šventės dalyvius pakvietė į „supergalingą ir nepakartojamą Jaunimo centro šventę „Muzikos miestas“. Pirmasis gitara grojo ir dainavo Deivydas Valma, pasirodė „Unos“ šokėjos, vadovaujamos Joanos Jankauskienės, šoko Domantas Jazgevičius. Šis Povilo Matulionio progimnazijos penktokas visus nustebino gera ritmo jausena ir savamokslio šokėjo improvizacijomis, taip pat dainavo Žaneta Žeimytė ir gitara grojo Marius Šležas, grupė jaunimo šoko imituodama Bruno Mars beždžionėles.

Vaikai buvo kviečiami piešti kreidelėmis ant šaligatvio arba vandeniniais dažais ant pastatyto aikštėje stendo. Deja, kreidelėmis piešė tik viena mergytė, atsitiktinai ėjusi su mama pro šalį ir patekusi į renginio sūkurį. Stendą marginti pradėjo patys šventės organizatoriai. Pabaigoje jiems piešti padėjo iš kažkur atsiradę trys berniukai.

Šventės atidarymas išties neblogai pavyko, bet muzika po miestą tądien toliau nepasklido. Renginį bandė gelbėti patys Jaunimo centro gitaristai, trumpam prisėdę ant vienos Gedimino g. parduotuvės laiptų.

Pasak Kupiškio jaunimo centro direktorės Gailos Matulytės, stebėjusios renginį, šiemet Gatvės muzikos dienos renginio organizavimas buvo atiduotas į jaunimo rankas. Taigi, kas išėjo, tas išėjo.

Kupiškio jaunimo centro kultūros programų vadovė Simona Vogulytė, organizavusi šį renginį, paklausta, kodėl šiemet tokia liūdna buvo Gatvės muzikos diena, atsakė trumpai – toks buvęs sumanymas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video