2024/05/04

 

Greiti ir įsiutę kelionę baigė pakelėje

Asociatyvi Simono Dariaus nuotrauka

Praėjusį penktadienį girtų vairuotojų lenktynės kelyje Kupiškis–Virbališkiai–Pandėlys ties Jutkonimis baigėsi liūdna avarija. Įvykį mačiusių žmonių pasakojimu, senu automobiliu „Audi 100“ naują mašiną iš gretimo kaimo bandę pralenkti jutkoniečiai atsidūrė griovyje. Paaiškėjo, kad lenktynininkai buvo gerokai įkaitę ir nuo alkoholio.

Gegužės 3 d. 21.04 val. kelio Kupiškis–Virbališkiai–Pandėlys 13 km rastas nuo kelio nuvažiavęs apgadintas automobilis. Atvykę policijos pareigūnai šalia rado gulinčius ir nuo skausmo aimanuojančius iš automobilio iškritusius S. G. (gimęs 1984 m). ir S. R. (gimęs 1988 m.). Vairuotojui S. G. nustatytas 2,76 prom. girtumas, keleiviui – net 3,14 prom. Abu Jutkonių kaimo gyventojai skubiai nugabenti į Panevėžio ligoninę.

Lengvai susižalojęs, tik nusibrozdinęs blauzdą S. R. iš medicinos įstaigos dar tą patį vakarą pabėgo. Jį pažįstančių žmonių pasakojimu, vyras buvo bedarbis ir bijojo, kad teks brangiai susimokėti už tokią pagalbą. Aplinkinių apibūdinimu, šis gyventojas nevengdavo alkoholio ir nuotykių.

Sunkesnėmis traumomis kelionė atsipirko vairuotojui. Jam nustatytas raktikaulio išnirimas, galvos smegenų sukrėtimas. Giminaičių teigimu, S. G. taip pat įtariami ir stuburo sužalojimai, todėl vyrui gresia negalia. Jis turi šeimą, darbą.
Apie patį įvykį kaimo žmonės pasakojo, jog tą dieną jutkoniečiai nesibaimindami skraidė po vietos apylinkes. Ir pamatę vieno gretimo kaimo gyventojo automobilį sugalvojo palenktyniauti. Tačiau įvykiai pasisuko taip, kad lenktynininkams kilo grėsmė susidurti. Todėl jie pasuko į šalį ir atsidūrė griovyje.

Kalbintų gyventojų teigimu, tai ne pirmas kartas, kai šie linksmuoliai išdrįsta važinėtis kaimo gatvėmis neblaivūs.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video