2024/04/28

 

Višta padėjo krizinį kiaušinį

Virginijos Vareikienės ūkyje rastas vištos kiaušinis smarkiai skiriasi nuo įprasto.
Autorės nuotrauka

Praėjusią savaitę alizavietė Virginija Vareikienė savo ūkyje rado nepaprastai mažą kiaušinį. Viena iš jos laikomų paprastų dedeklių vištų padėjo vos 8 g ir 2,5 cm kiaušinį. Ar jis vertas rekordo, sunku pasakyti, nes mūsų šalyje tokie kiaušiniai dar nebuvo įtraukti į rekordų sąrašą. Pati šeimininkė džiaugiasi savo naminių paukščių staigmena ir juokiasi, kad ir gyvuliai laikosi krizinio plano.

Dar neseniai prieš pat Velykas rašėme apie rekordinį žąsies kiaušinį. 313 g svorio, 11,9 cm ilgio, 6,94 cm skersmens, 21,8 cm apimties kiaušinį padėjo Jūratės Vilėniškienės Butėnų kaime auginamas paukštis. Jį rekordus fiksuojanti agentūra „Factum“ paskelbė didžiausiu žąsies kiaušiniu. Be to, tą pačią savaitę kupiškėnė rado padėtus 293 ir 295 g kiaušinius.

Praeitą savaitę pokštą šeimininkams pateikė V. Vareikienės paukščiai. Viena iš jos laikomų vištų padėjo labai mažą kiaušinį. Nuvykus apžiūrėti šio nykštuko išmatuotas 8 g svoris, 2,5 cm ilgis bei 2 cm skersmuo.
„Nieko nuostabaus nebūtų, jei kiaušinį sudėtų mažųjų veislės višta. Bet jį radome paprastųjų dedeklių gūžtoje. Visos vištos pernykštės. Manome, kad kai kuri jų ką tik pradėjo dėti kiaušinius ir pats pirmasis išėjo toks“, – šypsojosi V. Vareikienė.

Moteris laiko nemažą gyvulių ūkį – turi ir karvę, ir avių, ir ožkų. Šie gyvuliai jai liko mirus motinai. Todėl pašnekovė juokiasi, kad naujai šeimininkei ir vištos papokštavo.
Nors V. Vareikienė ir savo ūkyje visada laikydavo vištų. Dalį nusipirkdavo iš paukštyno, dalis išsiperėdavo tvarte. Lesina ponia Virginija savo paukščius įprastai – grūdais ir kombinuotaisiais pašarais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video