2024/04/28

 

Sekmadienis riedant dviračiu aplink Lėvens tvenkinį

Dviračių žygio aplink Kupiškio marias dalyvių kolona iš automobilių stovėjimo aikštelės prie Kupiškio bažnyčios 10 val. pajudėjo Aukštupėnų link.

Sekmadienį, balandžio 28 d., į dviračių žygį aplink Kupiškio marias (Lėvens tvenkinį) susirinko apie 100 aktyvaus laisvalaikio mėgėjų iš Kupiškio ir Rokiškio. Šį žygį surengė Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centras bei Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Jiems talkininkavo Kupiškio jaunimo centras ir mokytojas Jonas Lazdauskas. Žygeiviai sukorė 42 km, stabtelėdami trumpesnio ar ilgėlesnio poilsio pamaryje įrengtose poilsiavietėse, apžiūrėjo Laukminiškių kaimo muziejų.

Vieškeliais ir keliukais į tikslą

Žygio organizatoriams pasveikinus dviratininkus ir trumpai priminus maršrutą, žygeivių kolona 10 val. į kelionę pajudėjo iš aikštelės prie Kupiškio bažnyčios. Iki posūkio į Uošvės Liežuvio salą juos lydėjo policijos ekipažas.
Trumpai stabtelėję šios salos prieigose, išklausę Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centro direktoriaus Pauliaus Pranckūno informaciją apie šią lankytiną mūsų rajono vietą, dviratininkai toliau patraukė pamariu Bagdonių poilsiavietės link. Trumpai stabtelėta užkąsti ir pasidairyti į Žento slėptuvės salą nuo prieplaukos.

Maršrutas vinguriavo ne tik dar gana pažliugusiais kaimo keliukais, bet ir asfaltuotu keliu. Žygeivius drąsino ir juos lydintis rokiškėnų autobusiukas, pasirengęs labai pailsusius pavėžėti. Tačiau tokių daug neatsirado. Kas nebenorėjo tęsti žygio, buvo parvežti namo savo draugų ar artimųjų automobiliais. Ilgesnio poilsio sustota Audriaus Inapo sodyboje Virbališkiuose. Čia svetingas šeimininkas dviratininkų laukė išviręs porą katilų žuvienės. Pasistiprinus rokiškėnai, visuomenės sveikatos biuro direktorius Tadas Stakėnas ir šio biuro specialistės Laimutė Narbutienė bei Asta Šapokaitė, surengė figūrinio ir lėtojo važiavimo varžybas. Nugalėtojai apdovanoti prizais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Prie Laukminiškių muziejaus nusifotografavo visi žygio dalyviai.
Banguolės Aleknienės nuotraukos

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video