2024/04/28

 

Dėkojo medikams už triūsą

Medicinos darbuotojų dienos minėjimo dalyviai.

Šiemet rajono medikai savo profesinę šventę paminėjo ne tradicinėje aplinkoje. Praėjusio penktadienio popietę jie rinkosi į „Merkurijaus“ kavinę. Medicinos darbuotojų dienos proga geriausi šios profesijos atstovai buvo pamaloninti rajono mero bei savosios darbovietės vadovybės padėkomis.

Negailėjo gražių žodžių

Medicinos darbuotojų dienos minėjimą „Merkurijaus“ kavinėje vedė Kupiškio meno mokyklos mokytoja Genovaitė Bartaševičienė. Nuotaikingą koncertinę programą parengė šios mokyklos mokiniai su savo pedagogais. Skambėjo akordeono, fleitos, trimito, kanklių, gitaros ir kitokia muzika bei mokinių dainos.
Pasak Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) direktorės Dovilės Kulbokienės, mediko profesija – išskirtinė, dažnai lemianti žmogaus likimą. Padedame žmogui kokybiškiau gyventi. Net ir po darbo kaskart galvojame, kaip jaučiasi, kaip jausis mūsų pacientai.

Medikus profesinės šventės proga sveikino Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Dovilė Kulbokienė, rajono meras Jonas Jarutis ir Kupiškio ligoninės direktorius Dalius Drunga.
Banguolės Aleknienės nuotraukos

„Linkiu, kad iš jūsų kabineto žmonės visuomet išeitų su šypsena“, – kalbėjo direktorė D. Kulbokienė. Ji pagarsino, kad Skapiškio Igno Vaitoškos ambulatorijos gydytojai odontologei Zinai Bieleckienei yra suteiktas nusipelniusios gydytojos vardas, o PASPC vyriausiajai administratorei Rimai Grybauskienei – nusipelniusios medicinos darbuotojos vardas. Šios medikės po šventinio minėjimo Kupiškyje išskubėjo į Panevėžį, kur šių vardų suteikimo regalijas joms turėjo įteikti sveikatos apsaugos ministras Panevėžio dramos teatre vyksiančiame Medicinos darbuotojų dienos minėjime.

Kupiškio ligoninės direktorius Dalius Drunga sakė, kad per visus metus būta daug dienų įtampos, išgyvenimų, nesupratimo, koks sunkus medicinos darbuotojo triūsas. Šiomis dienomis rajono Tarybai direktorius pateikė savo veiklos ataskaitą. „Pasigirsta įvairių skundų, bet tai mažyčiai šešėliai. Manau, kad 2,5 tūkst. žmonių, kurie per metus gydėsi mūsų ligoninėje, yra jums dėkingi už pagalbą, išsaugotą sveikatą. Dėkoju ir aš visiems ligoninės gydytojams, bendruomenės slaugytojoms už supratimą ir nuoširdų darbą“, – negailėjo gražių žodžių medikams direktorius.

Rajono meras Jonas Jarutis pasidžiaugė, kad medikai nors kartą per metus susirenka kartu paminėti savo profesinės šventės. „Kartais stinga nuoširdaus padėkos žodžio jums. Žmogišką bendravimą užgožia naujosios technologijos. Tad norėčiau jums Medicinos darbuotojų dienos proga palinkėti šilto betarpiško bendravimo su savo pacientais ir tarpusavyje“, – sakė rajono vadovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video