2024/09/25

 

Būsto kainų tendencijos

Šiuo metu net Kupiškio centre yra ne viena neužimta patalpa, tinkanti komercinei veiklai.
Autorės nuotrauka

Po žiemos atkunta nekilnojamojo turto rinka. Lyg iš gausybės rago pasipila skelbimai apie parduodamus namus, butus, kolektyvinius sodus. Iš jų kainos galime spręsti ir apie ekonominę šalies padėtį. Mat sunkmečiu paprastai nekilnojamojo turto kaina smunka žemyn, o gyvenimui gerėjant, kyla.
Tad kokie šiemet kupiškėnų, norinčių parduoti ir pirkti būstą ar kitą nekilnojamąjį turtą, lūkesčiai ir galimybės.

Linkę derėtis

Mūsų rajone ieškantiems pirkti nekilnojamąjį turtą šiuo metu yra iš ko rinktis. Sodybų, butų pasiūla tikrai nemaža. Mažiau yra pasiūlymų įsigyti kolektyvinį sodą su namuku sodų bendrijoje, o parduodančių garažus beveik nėra. Pasirodė vienas kitas pasiūlymas pirkti sklypus namų valdai.

Visuomet bene paklausiausi būna vieno ir dviejų kambarių butai. Kupiškyje už 1 kambario butą pardavėjai prašė nuo 25 iki 30 tūkst. litų, o už 2 kambarių – nuo 35 iki 60 tūkst., nelygu kokia buto būklė. Brangiausiai norima už visiškai suremontuotą butą su baldais. Šepetoje tokio dydžio butą galima įsigyti už 20 tūkst. litų. Dažnai pardavėjai teigia, kad pirkėjui su rimtais ketinimais įsigyti butą galės ir šiek tiek kainą nuleisti.

Siūloma ir didesnių butų. Antai 3 kambarių, 54 kv. metrų butas buvo įkainotas 45 tūkst. litų. Už kitą panašų butą prašė apie 40 tūkst. litų. Noriūnuose 3 kamb. butą siūlė už 15 tūkst. litų ir sakė, jog galima bus dar šiek tiek nusiderėti.

Kupiškyje, Kraštiečių mikrorajone, 4 kambarių butas buvo įkainotas 50 tūkst. litų.
Namus Kupiškyje siūlė nusipirkti už 55–60 tūkst. litų. Sodyba Tatkonių kaime su ūkiniais pastatais buvo įkainota 35 tūkst. litų, o Laičių kaime – 30 tūkst. litų. Už medinuką Švedukalnyje su 1,5 ha žemės prašė tik 7 tūkst. litų. Namai apie Subačių kainavo nuo 20 iki 40 tūkst. litų.

Sodų su namuku sodininkų bendrijose pasiūla kol kas nedidelė. Buvo keli tokio pobūdžio skelbimai. Už sodus prašė nuo 9 iki 10 tūkst. litų.
Skelbimų apie parduodamus garažus pastaruoju metu nebuvo. Kiek anksčiau už juos prašė apie 10 tūkst. litų, nelygu vieta ir kiti privalumai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video